• DOLAR 32.675
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2445.055
  • ...
HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 yıl önce Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Solmaz (Nivé) köyünde ikamet eden Turgut ailesi ve Kaplan aileleri arasında çıkan husumette 1 kişi vefat etmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. 

HÜDA PAR ve BAD-DER'in (Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) uğraşları sonrası taraflar arasında sulh sağlandı. Sağlanan sulh için bir araya gelen tarafların fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış içinde yaşayacaklarına dair söz verdi. Ardından adet olduğu üzere barış yemeği misafirlere ikram edildi.

Sulh programına; HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, Badıkan Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAD-DER) Genel Başkanı Mustafa Demir, husumetli aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, "Dört yıl süren husumeti sona erdirerek, barışı sağladığımız için mutluyuz. Bu barışın, bölgemizdeki diğer anlaşmazlıklar için de örnek olmasını umuyoruz. Barış ve huzur içinde bir toplum için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Turgut ve Kaplan aileleri arasındaki bu barış, sadece iki aile için değil, bütün toplum için büyük bir kazançtır. Diyarbakır'da ve tüm bölgemizde barış ve huzur ortamının güçlenmesi için bu tür çabaların artmasını temenni ediyoruz." dedi.

"Sulh yapan aileler, kardeşliği ve huzuru aziz kitabımız Kur'an'ı Kerim'i şahit kılarak tercih ettiler"

 Dinç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Turgut ve Kaplan ailelerine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü onlar hak ediyor. Çünkü bu iki aile düşmanlığı elinin tersiyle iterek kardeşliği, huzuru, sükûneti aziz kitabımız Kur'an'ı Kerim'i şahit kılarak tercih ettiler. Aziz Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek bu kardeşliği kabul ettiler. Kıymetli kardeşlerim, gerçekten bu konu çok önemlidir. Bu iki aile sadece bir barışı sağlamadılar. Bu iki aile köylerinin, Çınar'ın, çocuklarının, geleceklerinin de huzurunu sağladılar. Emin olun belki bazılarımız bunun farkında olmayabilir ama çok büyük bir karar verdiler ve bundan dolayı onları tebrik ediyorum.  Tabi bu barışta görev alan, gizli kahramanlık yapan, gece gündüz gidip gelen, onları barıştırmaya çalışan BAD-DER ve partimizin görevlendirdiği gizli kahramanlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hem bu dünyada hem de ahirette sulh yapan bu iki ailemize ve bu sulha vesile olanlara iyilik versin."

BAD-DER Başkanı Mustafa Demir, barış sürecinin başarıya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Demir, "Bizler, toplumsal barış ve huzur için çalışmaya devam edeceğiz. Turgut ve Kaplan ailelerinin barışa katkı sağlaması, bizler için büyük bir mutluluktur. Bu barış, toplumda huzur ve güvenin artmasına vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Barış merasiminde taraflar, tekbir ve salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçti. Barış merasimi, yapılan duanın ardından yenilen yemek ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir