• DOLAR 32.697
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2440.406
  • ...
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Yaz Kur'an kursları büyük bir fırsattır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların tatil olduğu yaz aylarında 90 bini aşkın cami, Kur'an kursu ile uygun görülen mekânlarda yaz Kur'an kurslarının düzenlendiğini belirten Cihan, 2024 yılı yaz Kur'an kurslarının ise 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında devam edeceğini aktardı.

Dinimizde öğrenme yaşının olmadığını ifade eden Cihan, "İslami ilimleri öğrenmek her Müslüman’ın üzerine farzdır. Sağlığımız, sıhhatimiz yerindeyken, vakit ve imkânlar varken manevi değerlerimize sahip çıkalım. Kur'an'ı öğrenelim. Allah’ın dinine sahip çıkalım. İslam’ı yaşayalım ve yaşatalım." dedi.

Ahmet Cihan

"Çocuklarımızı manevi değerlerimizle tanıştırmak zorundayız"

Yaz Kur'an kurslarının kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Cihan, "Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur'an'ı Kerimi öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Allah’ın kitabını öğrenmek, İslam’ın esas inançlarını bilmek, her Müslüman’ın temel görevidir. Günümüzde, ahlaksızlık ve her türlü gayrı meşru kötülüklerin yaygınlaştığı bir dönemde anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, onları en güzel bir şekilde yetiştirmek, Peygamberimizin hayatını öğretmek, manevi değerlerimizle tanıştırmak, İslam’ı, Kur'an'ı ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim." diye konuştu.

"Çocuklar camilerde ahlaki değerlerle tanışacaklar"

Müslümanların Kur'an'ı Kerimi anlamaya, anlatmaya ve hayatın her safhasına uygulamaya çalışması gerektiğini belirten Cihan, şöyle devam etti:

"Çocukları da henüz küçük yaştayken cemaatle namaz kılmaya alıştırmak gerekir. Cami ve yaz Kur'an kursularına gelen çocuklar huzurlu bir tatil dönemi geçireceklerdir. Çocuklarımız kokuşmuş sosyal medyanın pençesinden uzaklaşacaklardır. Çocuklarımız tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, Sahabe sevgisini, anne ve babaya saygı, merhamet ve şefkat duygusunu, İslam’ın temel dini bilgilerini ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkânı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacaklardır. Yürekleri İslam’ın aşkı, birlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır."

"Çocuklarımızı camilerden uzaklaştırmayalım"

İnsanlığa faydalı nesiller yetiştirmenin her anne ve babanın evladına karşı en önemli vazifesi olduğuna dikkat çeken Cihan, "Peygamberimizin 'Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunamaz.' hadisi şerifin gereği olarak çocuklarımıza imanı ve İslâm’ı öğretmek, güzel ahlak ile mücehhez kılmak çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır. Velilere çağrımızdır, kesinlikle tatil programı yaparak çocuklarımızı camilerden uzaklaştırmayalım. Eğer tatile gitmişsek bile gittiğimiz yerlerdeki camilere çocuklarımızı yönlendirelim, o manevi havayı teneffüs ettirelim. Çocuklarımızın bilinçaltına o cami görüntüsünü, dua sesini, çocuk sesini, Kur’an sesini yerleştirelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir