• DOLAR 32.679
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2447.454
  • ...
İlçe potansiyelindeki kırsal mahalle hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı 3 bin nüfuslu ve ilçe potansiyelinde olan Hamurkesen Kırsal Mahallesi, bakımsızlıktan geçilmiyor.

Mahallede başta altyapı, içme suyu, yol, çöp, ilaçlama, elektrik sorunu yaşıyor.

Yaşanan sorunları ile ilgili İLKHA'ya konuşan mahalle sakinleri, seçimden önce hizmet sözü verildiğini ama seçimden sonra mahallenin yüzüne bakanın olmadığını söylediler.

Diğer mahallere hizmetin olduğunu ama kırsal mahallelerin göz ardı edildiğini belirten mahalle sakinleri hizmet bekliyor.

"Köy şu an berbat ve rezil durumda"

Mehmet Çelik

Yetkililere müracaat edildiğini ama sorunun yine devam ettiğini ifade eden Eski Hamurkesen Kırsal Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik, "Altyapımız düzgün değil. Altyapı ile yollarımız çok berbat. Ana yoldaki borular düşük olduğu için her gün patlıyor. Köylü de direk muhtarın üzerine geliyor. Muhtar gidip dilekçe veriyor, iletiyor ama gelen yok. Köy şu an berbat ve rezil durumda. Bayanların taziye evi, depremde yıkıldı ve yapılmadı. Akrabamız 2 dönem Karaköprü Belediye Başkanlığı yaptı ama gelen giden olmadı. Dilekçe veriliyor, müracaat yapıyor; 'tamam' diyorlar ama gelen yok." dedi.

"Diğer mahallelerde çalışma var da kırsal mahallelerde neden çalışma yok?"

Kırsal mahallelerin sahiplenilmediğini belirten Çelik, "Elektrik kesintileri yüzünden ne televizyon ne buzdolabı ne de dalgıçlar kaldı. 5 saat elektrik var, 10 saat yok. Biz ne mahalle ne de köy olduğumuzu biliyoruz. Karaköprü'deki diğer mahallelerde çalışma var da kırsal mahallelerde neden çalışma yok? Karaköprü Belediye Başkanı mahallelerin belediye başkanı ise kırsalın da belediye başkanıdır.  Geçenlerde belediyeden greyder istedim ödenek yok dediler." şeklinde konuştu.

"İlçe potansiyelinde bir köyde bakım yetersiz"

Bülent Badıllı

Mahallenin sorunlarını sıralayan mevcut Hamurkesen Kırsal Mahallesi Muhtarı Bülent Badıllı, "Köyümüzde başta ana yol yok. 600 metrelik bakımsız yol var ama kimse onarmıyor. Karaköprü Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi de bir çalışma yapmıyor. Köy içindeki kanalizasyon normalde iyi ama ana hat kötü durumda ve her gün patlıyor. Sürekli ŞUSKİ'yi arıyoruz. İçme suyunda sıkıntımız var; içme suyu az geliyor. ŞUSKİ'ye gidip şikâyet ettik, bayramdan sonra geleceklerini söylediler ama gelmediler. Günde 4-5 saat elektrik kesiliyor. Depremde bayanlara ait taziye evi yıkıldı. Köy Karaköprü'ye bağlı ama bakım yok. İlçe potansiyelinde bir köydür. Köyümüz büyüktür; 400 hane ve 3000 nüfuslu ama bakım yetersiz. Yetkililer geleceklerini söylüyor ama gelmiyorlar." diye konuştu.

"Seçim öncesi vaat veriyorlar; seçimden sonra gelmiyorlar"

Cemil Diş

Seçimden önce söz verildiğini ama seçimden sonra seçilenlerin uğramadığını söyleyen mahalle sakinlerinden Cemil Diş, "Doğduğumdan beri bu köydeyim ama şu ana kadar hiç böyle bir rezalet görmedim. Evimizde balıklar pis suda yüzüyorlar. Bu yaşamak değil. Müracaat ediyoruz hemen geleceklerini söylüyorlar ama gelen yok. Elektrik saniyede bir gidiyor. Evde elektronik eşya kalmadı, hepsi yandı. Çöp sorunu, altyapı ve yol sorunu var. Yolumuz 1 kilometre kadar ama yamalarla onarım olmaz. Burada o kadar nüfus varken bu yolu yapmaları lazım. Belediye yol işine Karayolları'nın baktığını; Karayolları da belediyeye ait olduğunu söylüyor. Hiç kimse sahip çıkmıyor. İş seçime gelince herkes buradadır. Seçim bitince biz de bitiyoruz. Seçim öncesi herkes burada vaat veriyor, namus sözü veriyor ama seçimden sonra daha da gelmiyorlar. Seçim zamanı seçimin hemen ardından yapacaklarına dair söz veriyorlar ama herhangi bir şey yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer bir daha geldiklerinde cevaplarını vermemiz lazım"

İsmail Yılmaz

Her seçimde şeref ve namus sözü verildiğini ama seçimden sonra da kandırıldıklarını vurgulayan mahalle sakini İsmail Yılmaz, "1 kilometre yolumuz var ama yapılmıyor. Yola yama yaparak bu iş olmaz. Köyde 700-800 oy var, seçim zamanı oyları alıyorlar seçimden sonra da yüzlerini kimse görmüyor. Altyapı sorunumuz var; borulardan, logarlardan ve kanallardan akan su köye geliyor. İlaçlama bile yok, hafta 1 sefer ya geliyor ya da gelmiyor. Çöplerimiz doludur ama toplanmıyor. Okul tarafı pislikten geçilmiyor. Elektrik sorunu hat safhada; bütün makineler, cihazlar bozuluyor. Yetkililer bir daha geldiklerinde cevaplarını vermemiz lazım. Yetkililerin burada dolaşıp gezmeleri lazım. Seçim zamanında herkes gelip namus ve şeref sözü veriyorlar ama sözlerini yerine getirmiyorlar. Her seçimde kandırmacalar yapıyorlar. Ya hizmet yapacaksın ya da gelmeyeceksin. Hizmet yapacaksan geleceksin, hizmet yapmayacaksan neye geliyorsun." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir