• DOLAR 32.68
  • EURO 35.185
  • ALTIN 2446.145
  • ...
BTÜ Rektörü Çağlar: Bu yıl Filistinli öğrenciler için çok zor geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 

Düzenlenen törenle, 1200 öğrenci diplomalarına kavuştu.

Mimar Sinan Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, BTÜ Rektörü Naci Çağlar, belediye başkanları, akademik odalar, iş dünyası ve STK temsilcileri ile aileler katıldı.

"Bu sene Filistinli öğrencilerimiz için çok zor oldu"

BTÜ’de 93 farklı ülkeden 1500’e yakın misafir öğrencinin eğitim aldığını ve Filistinli öğrenciler için bu yılın çok zor geçtiğini hatırlatan Rektör Çağlar, "Öğrencilerimizin birinci derece akrabalarından şehit edilen, sakat kalan ve evsiz kalanlar oldu. Gazze’de büyük bir soykırım yaşanmakta. İsrail, hiçbir ayrım gözetmeden, kadın, çocuk, masum demeden katliam yapmaktadır. Gazze’deki sivil yerleşim yerleri, ibadethaneler, hastaneler ve hatta üniversiteler israil tarafından acımasızca bombalanıyor, yerle bir ediliyor." dedi.

"Dünyanın her tarafında, üniversite öğrencileri israil karşıtı gösteriler düzenledi"

Çağlar, "Bu insanlık dramı karşısında; üniversitemiz öğrencileri başta olmak üzere hemen hemen dünyanın her tarafında, üniversite öğrencileri israil karşıtı gösteriler düzenledi. Yıl boyunca düzenledikleri etkinlikler ile israil zulmüne karşı onurlu bir duruş sergileyen üniversitemiz öğrencilerine ve personeline bir kez daha teşekkür ediyor ve onları tebrik ediyorum. Barışın bir an önce hâkim olmasını diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir