• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Hamas: siyonistlere büyük bir şok yaşattık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


GAZZE - İki gün önce Gazze'ye saldıran israil yine kudurmuş durumda. Abluka altında tuttuğu Gazze'de halk olumsuz yaşam koşullarıyla boğuşurken bir de bu yapılan saldırılar hayatı hepten çekilmez kılıyor. İsrail'in son saldırısında 4 kassam mücahidi şehid düşmüş, Hamas'ın askeri birimi Kassam'ın savunma amaçlı saldırısıyla da bir siyonist ölmüş, beşi de yaralanmıştı. İsrail'in Gazze'ye girme teşebbüsüne karşı mücahitlerin siyonistlere karşı direnişi ve oluşturdukları etkileyici savunma pozisyonu, israil'e büyük bir korku yaşatırken, Gazze halkının morallerini yükseltmiş bulunuyor.

Ancak olumsuz yaşam koşulları Gazze'de insanca bir yaşamı oldukça zorlaştırıyor. Gazze'de şu an için en büyük sorunlardan biri elektrik kesintileri ve sağlık alanında yaşanıyor. Günde 18 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Günlük en fazla 6 saat verilebilen elektrik farklı vakitler arasında ancak verilebiliyor. Yeterli yakıtın olmaması ve elektrik kesintilerinin en çok etkilediği kesim ise hastanelerde veya evlerde yaşam ünitelerine bağlı olarak hayatını sürdüren hastalar oluyor. Bu hastalar adeta ölüm kalım savaşı veriyor. Diğer yandan Refah Sınır Kapısını keyfi davranarak açıp kapatan Mısır cuntasının Hamas yönetimi ve Gazze halkına karşı düşman uygulamaları da devam ediyor.

SAVUNMA STRATEJİMİZ SİYONİSTLERE BÜYÜK BİR ŞOK YAŞATMIŞTIR
Gazze'de görüştüğümüz Hamas hükümeti yetkilileri, israil'in saldırısı karşısında Kassam mücahitlerince yapılan savunmaya dikkat çekerek, "Siyonistlerin kayıplarının sayısı ve mahiyetinin bir önemi yok. Bizim için önemli olan israil'in karşısında bulduğu savunma, taktik ve stratejimizdir. Savunma stratejimiz siyonistlere büyük bir şok yaşatmıştır diyebiliriz. Önemli olan da budur." diye konuştu.

Şu an Gazze'nin semalarında Gazze halkı tarafından "vızıltı" adı verilen insansız hava araçlarının yoğun bir şekilde uçtuğunu gözlemliyoruz. İnsansız hava araçları sadece keşif için değil, aynı zamanda saldırı için de kullanılıyor.
Örneğin daha önce şehid edilen bazı komutanlar bu tür insansız hava araçlarıyla suikasta uğramışlardı. Bu İHA'ların son zamanlarda yoğun bir şekilde Gazze semalarını ihlal etmesi halk arasında, 'acaba yeni suikastlar veya geniş çaplı saldırılar mı olacak?' şeklinde yorumların yapılmasına da sebep oluyor.

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMIŞ DURUMDAYIZ
Ajansımıza konuşan Hamas yetkilileri İHA'larla ilgili olarak şu açıklamada bulundu; "İsrail, bu şekilde Gazze halkına güvende olmadıklarını ve bir saldırıya maruz kalabilecekleri duygusunu vererek psikolojik baskı uyguluyor. Ama aynı zamanda, siyonistlerin geniş çaplı saldırılar veya suikastlar yapabilecekleri ihtimalini göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri almış durumdayız. Öte yandan Siyonistler, ortaya çıkardıkları tünele sürekli yabancı basın mensuplarını götürerek kendilerinin nasıl bir tehdit altında olduklarının propagandasını yapıyorlar. Böylece yapacakları muhtemel bir saldırı için uluslararası kamuoyu oluşturarak gerekli alt zemini hazırlamaya çalışıyorlar."

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRI İHTİMALLERİ
Gazze'deki siyasi gözlemciler ise, israil'in şu sebepleri göz önünde bulundurarak Gazze'ye saldırmasının çok uzak bir ihtimal olarak görmediklerini belirtiyorlar. Sebepleri üç başlıkta sıralayacak olursak;

1 - Daha önceki saldırılar israil'in başarısızlığıyla sonuçlandı ve Gazze'ye karşı caydırıcılığı zayıfladı. Bu nedenle İsrail, oluşan denklemi bozmak için Gazze'ye mutlaka saldırmayı düşünüyor.

2 - Mısır'daki cunta ile Abbas yönetimi arasında Hamas'a karşı alınan ortak tavır, siyonistleri böyle bir saldırı için daha bir cüretkar kılıyor.

3 - Mahmut Abbas'ın lideri olduğu el Fetih hareketi, 11 Kasım'da Gazze'de Hamas'a karşı Temerrüt (sivil isyan) Hareketi'ni başlatma hazırlığı içerisinde bulunuyor. Ama Temerrüt Hareketi başarısız olursa bu durumda İsrail devreye girerek saldırı başlatabilir.

Sonuç olarak; israil'e ait İHA'ların sürekli Gazze semalarında uçması, tünellerin batı medyasında çok dezenformasyonel bir şekilde sık işlenmesi ve Temerrüt Hareketi'nin sivil isyanı gibi sebepler birlikte değerlendirildiğinde israil'in Gazze'ye karşı yakın bir zaman içerisinde saldıracağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. (Ahmet Eburtima / Gazze / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir