• DOLAR 32.691
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2453.798
  • ...
Susa Şehitleri mezarları başında anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Haziran 1992 yılında Silvan ilçesine bağlı kırsal Susa (Yolaç) mahalle camiine baskın yapan PKK, mahalle sakinlerini kurşuna dizerek 10 Müslümanı şehid etti.

Her yıl olduğu gibi bu sene de şehadetleri yıl dönümü münasebetiyle Susa Şehitliğinde bir dizi programlar yapılması planlanıyor.

Yarın saat 17.00'de Susa Mahallesinde yapılacak anma programına ilişkin duyuru paylaşan Susa-Der, tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.

PKK katliamlarıyla dolu olan 1990'lı yıllarda Silvan'ın Susa Mahallesinde Müslümanlar Camide şehid edilirken takvimlerin aynı günü gösterdiği 26 Haziran 1992 günü Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy kırsal mahallede, yola döşenen mayının patlaması sonucu 4 mazlum katledilmişti.

O dönemlerde yaşanan zulüm ve vahşeti aktaran Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Susa ve Tepe Köy katliamları hakkında bilgi verirken PKK zihniyetinin Kürt halkına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğinin altını çizdi.

Ömer Çelik

Bölgede PKK'nin İslami duruşun önüne geçme çabalarına ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyen Müslüman halkın, kurşuna dizilerek şehit edildiğini hatırlatan Çelik, Müslümanların İslami yaşantılarından taviz vermedikleri sürece her çağda başlarına bu tür musibetlerin gelebileceğini ve bununla gurur duyduklarını ifade etti. 

"Mürted Örgüte boyun eğmedikleri için 10 Müslüman kurşuna dizildi"

PKK'ya boyun eğmedikleri için bölge Müslümanlarının PKK tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiklerini söyleyen Çelik, "Halkımızın da malumu olduğu üzere 1990'lı yıllar ülkemiz ve bölgemiz için çok karanlık yıllardı. Mürted örgüt bu bölgede hakimiyeti ele geçirmiş, onlara boyun eğmeyen Müslümanlara karşı çok şiddetli bir yıldırma politikası gerçekleştiriyorlardı. Bu minvalde Silvan'a bağlı Susa köyünde de Müslümanlar yatsı namazında camideyken, Susa köyünün camisine saldırıyorlar. Sırf onlara boyun eğmeyip, dediklerini yapmadıkları ve propagandalarına alet olmayışlarıyla beraber dik durdukları için askeri üniformaları giyerek oradaki 10 aziz Müslümanı kurşuna dizerek şehit ettiler." diye konuştu.

"PKK, Müslümanları dağa kaçırıp israil'in bile yapmadığı vahşetle katledip şehit etti"

Susa katliamıyla birlikte aynı tarihte PKK'nin işlemiş olduğu Tepe köyünde yaşanan katliama da vurgu yapan Çelik, Şu ifadelere yer verdi:

"Ayrıyeten Tepe köyünde de yola mayın döşeyerek 4 Müslümanın şehit olmasına sebep oluyorlar. O zamanlar mürted örgüt PKK bölgede 'Benden başka hâkim yok, bu bölgenin hâkimi benim' diyordu. Dindar kesimde bunu kabul etmediği için onları yıldırma, şehit etme hatta bir kısım Müslümanları dağa kaçırıp israil'in bile yapmadığı vahşetlerle katledip şehit ettiler. Müslümanlar olarak bizler bu katliamlara, işkencelere yabancı değiliz."

Müslümanların İslam'a olan bağlılıklarının beraberinde imtihanları getirebileceğini ve bu imtihanların gurur kaynağı olarak görüldüğünü vurgulayarak İslami mücadelelerinin İslam düşmanlarına karşı devam edeceği yönünde konuşan Çelik, "Müslümanlar dik durdukları sürece Tevhid dinine, Allah'ın birliğine bağlı ve Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesselem'in sünnetine tabi olduğu müddetçe böylesi kan emiciler hep çıkagelmiştir. Biz Allah'a ve Resulüne olan bağlılığımızdan ötürü başımıza gelen musibetlere sabrediyor ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. Ama er ya da geç Müslüman olan Kürt halkımız mürted örgütün onların kurtarıcısı olmadığını aksine onların dünya ve ahiretlerini ifsad eden şer odağı olduğunu öğrenecektir biz bu kanaatteyiz. Çalışmalarımız ve mücadelemiz bu uğurdadır." açıklamalarına yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir