• DOLAR 32.691
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2453.798
  • ...
İspanya, soykırım davasına katılmak için resmi talepte bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İspanya Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılmasına İlişkin Sözleşme uyarınca ve Mahkeme Tüzüğü'nün 63. maddesine başvurarak davaya müdahil olduklarını belirtti.

Bakanlık, bu adımla; "Gazze ve Orta Doğu'da barışın geri dönüşüne katkıda bulunma, savaşı sona erdirme, iki devletli çözümü teşvik etmenin" amaçlandığını aktardı.

29 Aralık 2023'te Güney Afrika, Gazze Şeridi'ne yönelik “soykırım eylemlerine” karıştığı gerekçesiyle işgalcil rejimi karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açtı.

Güney Afrika, işgalin Gazze Şeridi'nde binlerce kişiyi katlettiğine ve "soykırım" suçu olarak kabul edilen "fiziksel yıkıma yol açacak koşullar yarattığına" dair delillerin toplandığı 84 sayfalık bir dosyayı mahkemeye sundu.

Güney Afrika'nın işgalci rejime karşı karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı dava, Arap ve uluslararası alanda destek gördü .

İlk kararlardan bu yana birçok ülke, Uluslararası Adalet Divanı Tüzüğü'nde üçüncü tarafların davaya katılmasına izin veren bir maddeyi kullanarak davaya müdahil olmak istediklerini açıkladı.

İspanya'nın geçtiğimiz ay Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıdığını duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir