• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Mü`minler Ancak Kardeştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kafirler topluluğu, geçmişten günümüze kadar sürekli Müslümanlara karşı galip olabilmek için birçok yola baş vurmuşlardır. Bunların hepsinde başarılı oldukları söylenemez. Fakat, son zamanlarda Müslümanları tek bütün halinde yenemeyeceklerini anlayan küfür topluluğu, böl-parçala-yut taktiğini uyguluyor.Bunu da Şii-Sünni çatışmasıyla gözler önüne seriyor. Bu uygulamalarında başarılı olduklarını, Şii-Sünni çatışmalarında hayatını kaybeden onlarca Müslüman`dan biliyoruz. İnanıyorum ki, Mısır`daki onlarca Müslüman`ın hayatını kaybettiği futbol olayının arkasından, Amerika ajanlarının çıktığı gibi bu olayların arkasında da küfre hizmet eden ajanlar var. O kadar da uzağa gitmeye gerek yok aslında. Bugün ülkemizde din eğitimi verilen İmam Hatip okullarında bile Şii`ler Müslüman mıdır?değil midir? Tartışmaları oluyorsa veya sokaklarda dolaşan milyonlarca Müslüman ``İran Amerika`dan daha tehlikelidir.``,``Şiiler Müslüman değildir.``vs. diyorsa;Küfür topluluğu amacına ulaşmış demektir.
 

Halbuki Ali İmran 103.``Hepiniz Allah`ın ipine sımsıkı tutunun, birbirinizden ayrılmayın ve Allah`ın üzerinizdeki nimetlerini düşünün!...``Enfal 46. ``Allah`a ve peygamberine itaatten ayrılmayın ve birbirinizle çekişmeyin sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider...``Hucurat 10.``Mü`minler ancak kardeştir...``ayetleri gibi Kuran-ı Kerim`de ümmetin birliği ve beraberliğinin önemiyle ilgili birçok ayet var.
 

Peki bizim bu oyun karşısında ne yapmamız gerekir? Şii`lerden nefret etmemiz, onlar Müslüman değildir. Dememiz veya olası bir olayda gerekirse kafirlerin yanında olup onların karşısında olmamız mı gerekir; yoksa bu oyuna karşı Müslümanları bilinçlendirmemiz onlara`` onlarda bizim Müslüman kardeşimizdir. Gelin bu oyuna gelmeyelim. Bu oyundan kârlı çıkan küfür ordusudur.``mu? Dememiz gerekir.
 

Müslüman , bu tür oyunlara gelmemeli, Müslüman kardeşiyle arasına fitnenin girmesine izin vermemeli. Müslüman ümmetçi olmalı, Müslüman kardeşiyle birlik ve beraberlik içinde olmalı. Fakat``onlar Müslüman değildir. Onlar kafirdir. Ben onlarla birlik ve beraberlik içinde olmam`` diyorsan;
 

İbni Ömer (r.a)`den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v)şöyle buyurdu:
``Bir adam din kardeşine, ``kafir `` derse, bu söz ikisinde biri üzerinde kalır. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise, mesele yok; söz doğrudur ve yerini bulmuş olur. Aksi taktirde bu söz söyleyene geri döner.
 

 

Harun Günel / Konya - Yaş: 17
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir