• DOLAR 32.841
  • EURO 35.253
  • ALTIN 2449.595
  • ...
Cizreli öğrenci LGS'de Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 3 Haziran'da iki oturum olarak gerçekleştirilmişti. Sınav sonucunda  352 öğrenci Türkiye birincisi oldu.

Cizreli  Mehmet Şevki, LGS'de tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Şevki, sınavdan tam puan alması ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonuna paylaştı.

3 çocuklu ailenin en büyüğü olan Mehmet şevki, ailesinin desteğiyle sınavda başarılı olmanın gururunu yaşıyor.

Anne ve babasının kendisini çok desteklediğini belirten Mehmet Şevki, "LGS'de bütün soruları doğru yaparak 500 puan aldım. Türkiye birincisi oldum. Aldığım sonuçtan çok mutluyum, ailem de mutlu oldu. Ailem bana çok destek oldu. Ailem her zaman yanımdaydı. Babam kaporta boyacısı, işi çok zor, bize bakmak için sabahtan akşama kadar çalışıyor. Bana kitap parası verip, okumam için destek veriyordu. Babamın bu çalışmasına bakarak heveslendim ve hedef koydum kendime. Annem beni çok destekledi. Ne zaman derslerden soğusam bana destek olup moralimi düzeltiyordu. Anneme ve babama çok teşekkür ediyorum. Bir hedefim olmalıydı, o da Galatasaray Lisesiydi. Kültürel ve sporsal faaliyetleri bir de yurt dışı bağlantıları çok güçlü bir lise. Umarım istediğim liseyi kazanırım. Ailemin yüzünü ağırttığım için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Oğluyla gurur duyduğunu belirten anne Emine Şevki, "Mehmet çok çalıştı, günde 500 soru çözerek yoğun bir dönem geçirdi. Okulda ve dershanede zamanını yoğun tempoda geçirdi. Emeğinin karşılığını da aldı. Bizi hiç üzmedi ve sözümüzden dışarı çıkmadı. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Daha nice başarıları olur inşallah." dedi.

Mehmet Şevki'nin başarısının, okuldaki öğrencilere de örnek olacağını söyleyen okul müdürü Osman Pütrü, "Mehmet Şevki ile 2 yıldır Türkiye birinciliği hedefi koymuştuk. Bizi, ailesini mahçup etmedi. Ailesini ve öğretmen arkadaşlarımızın çabası ile Mehmet Şevki'nin Türkiye birincisi olması bizi sevindirdi. İnşallah istediği liseyi kazanır. Mehmet Şevki'nin başarısı, diğer öğrencilere örnek olur diye umuyoruz." şeklinde konuştu.

Kaportacılık işiyle çocuğunu okuttuğunu aktaran baba Dalyan Şevki, "Oğlumla çok gurur duyuyorum, bizi gururlandırdı. Kaportacılık yapıyorum, bana yardıma geliyor. 3 çocuk babasıyım, bu işten gelirimle çocuklarımı okutuyorum.  Oğlum Mehmet, bizi gururlandırdı. Bizi gururlandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye birincisi oldu, aile olarak çok sevinçliyiz. Elimden geldiği kadarıyla tüm imkânlarımla onu okutup yardımcı olacağım. İnşallah güzel yerlere gelecektir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir