• DOLAR 32.822
  • EURO 35.29
  • ALTIN 2449.788
  • ...
Erdoğan’dan Suriye ile normalleşmeye ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye diktatörü Esad'ın Türkiye ile ilişkiler hakkındaki açıklamalarına dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Esad'ın Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik “Suriye’nin toprak bütünlüğünü garanti edecek Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirecek tüm inisiyatif ve girişimlere açığız” sözleri hatırlatılarak “Suriye ile diplomatik ilişkiler kurulur mu?” sorusu yöneltildiğinde şu cevabı verdi:

“Sayın Esed’le görüşmeleri yaptık”

“Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluk.

Biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur.”

Erdoğan’ın geçmişte kendi halkını kadın çocuk ayırmadan katleden, zindanlarda işkence eden katil Esed için sarf ettiği oldukça sert ifadeleri hafızalarda tazeyken, bu keskin dönüş sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir