• DOLAR 32.85
  • EURO 35.397
  • ALTIN 2453.715
  • ...
Hamas'tan kaçak yerleşim birimlerinin yasalaştırılmasına kınama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin güvenlik kabinesinin, 5 kaçak yerleşim birimini yasallaştırmasının, "faşist İsrail hükümetinin, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Batı Şeria'yı kontrol altına almak için yaptığı radikal planları uygulama yolunda ilerlediğini gösterdiği" ifade edildi.

Filistin tarafının, siyonist rejimin bu uygulamalarına ve Filistin halkına karşı düşmanlığın dozunu artıran radikal hükümetin politikalarına topyekûn karşı koyması gerektiği kaydedilen açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletlerin (BM) de kınamanın ötesinde fiili adımlar atması gerektiği vurgulandı.

Siyonist israilin sözde hükümetinin Batı Şeria'da kontrolü sağlamak, halkı zorla göç ettirmek ve Filistin davasını tasfiye etmek amacıyla yürüttüğü çalışmaların başarısız olacağı ve karşısında Filistin iradesiyle Batı Şeria'da yükselen direniş dalgasını bulacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Filistinlilere, "Batı Şeria ve Kudüs'te düşmanla çatışmaya devam etmeleri" çağrısı yapıldı.

İşgal Güvenlik Kabinesi, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in talebi üzerine Batı Şeria'nın "B bölgesi"nde bulunan 5 kaçak yerleşim biriminin yasallaştırılmasını onaylamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir