• DOLAR 32.84
  • EURO 35.163
  • ALTIN 2455.851
  • ...
İmam-Hatip Bilgin: Hidayet ve  yol rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim'i her çocuğun öğrenmesi lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene okulların yaz tatili süreciyle birlikte açılan yaz Kur'an kursları, bu sene 1 Temmuz'da başlayıp 16 Ağustos'ta sona erecek.

Konu hakkında İLKHA’ya önemli açıklamalarda bulunan Şakir Nuhoğlu Cami İmamı Hatip Abdullatif Bilgin, yol rehberi olan Kur’an-ı Kerimi her çocuğun öğrenmesi gerektiğine vurgu yaparak, yaz Kur'an kurslarında öğrencilere; Kur’an, Hadis-i Şerif, adap, abdest, namaz, ezan gibi konuları öğretmek hedefinde olacaklarını belirtti.

“Amacımız Allah'ın emri olan Kur'an-ı Kerim'in hidayet rehberi olduğunu çocuklarımıza öğretmektir”

Yaz Kur'an kursları ve başlama tarihi hakkında açıklamalarda bulunan Bilgin, “Haziran ayının 10’undan itibaren yaz Kur’an kursu kayıtlarımız başlamıştır. Tabii şu anda da kayıtlarımız devam ediyor. 1 Temmuz Pazartesi günü inşallah açılışını yapacağız. Amacımız çocuklarımızın yıl boyunca okulda öğrendiklerine ek olarak dini bilgiler vermektir. Özellikle camilerimizi, Kur’an’ı, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ı tanıtmak, Allah'ın emri olan Kur'an-ı Kerim'imizi ve Kur'an-ı Kerim'imizin yol, hidayet rehberi olduğunu çocuklarımıza öğretmektir. Peygamberimiz Aleyhisselam’ın sünnetini, ihyasını tanıtmakla beraber namaz, oruç, zekât, hac, abdest, ibadetlerimizi öğretmek niyetiyle yaz Kur'an kurslarımıza çocuklarımızı davet ediyoruz. Ayrıca bununla beraber Elif-Ba’yı, Kur'an-ı Kerim okumasını öğretiyoruz, dualarımızı öğretiyoruz, namaz sürelerini öğretiyoruz. Bütün çocuklarımızı, halkımızı davet ediyoruz. Özellikle ebeveynlere, çocuklarını camiye göndermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı hocalarımız ders vermektedirler.” şeklinde belirtti.

“Çocuklarımıza sadece Kur'an-ı Kerim değil, bütün ibadetleri öğreteceğiz inşallah”

Kur'an-ı Kerim’in önemi hakkında konuşan Bilgin, “Kur'an-ı Kerim Allah'ın kitabıdır. Bize rehberlik ediyor. Çocuklarımızın durumuna göre yavaş yavaş anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza sadece Kur'an-ı Kerim değil belli vakitlerde oyun gibi aktiviteler de sunuyoruz. Bu aktiviteler içinde, ibadetin nasıl yapılması gerektiğini öğretiyoruz.” ifadelerini aktardı.

Kursun bitiş tarihi ve kurs günleri sonrası eğitimi hakkında bilgi veren Bilgin, “Yaz kursumuz 6-7 hafta devam edecektir. Bu 6-7 hafta içerisinde çocuklarımıza ne verebilirsek vermeye çalışacağız inşallah. Yaz Kur’an kursu günleri dışında da hafta sonları çocuklarımıza ders veriyoruz. Ara tatillerde de devam ettiğimiz öğrencilerimiz mevcut. Bu çocuklarımıza yönelik, ailelerin isteği doğrultusunda belli günlerde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir