• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İstanbul İl Müftü Yardımcısı Coşkun'dan Yaz Kur'an Kursu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce camide yüzbinlerce öğrencinin manevi eğitim gördüğü Yaz Kur'an Kursları 1 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Bu yıl 7 hafta sürecek olan eğitimler kapsamında; Kur'an-ı Kerim dersinin yanında çocukların temel ibadetlerini yapabilmeleri için manevi eğitim de verilecek.

Çocukların eğlenerek öğrenebilmeleri için düzenlenecek olan çeşitli sosyal aktiviteler ile kursiyerlerin kişisel gelişimlerine de katkı sunulması hedefleniyor.

İstanbul'da 4 binden fazla merkezde düzenlenecek olan Yaz Kur'an Kursları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, "Yaz Kur'an Kurslarımız, 1 Temmuz ile 16 Ağustos arasında 7 hafta boyunca devam edecek. Geçen sene 4 bin kursumuzda 250 bin öğrencimiz eğitim gördü. Bu sene bunun artarak devam etmesini bekliyoruz. Tüm cami ve Kur'an kurslarında derslerimiz olacaktır inşallah. Yaz Kur'an Kurslarımızda günde 4 saat, haftada 20 saat eğitim verilecek. Kurslarımız toplamda 7 hafta sürecek. Kurslarımıza 4 yaşından 22 yaşına kadar öğrenci kabul edilecek. Eğitimlerimiz içeriğinde temel dini bilgiler de var. Bunun yanında itikat, ahlak ve siyer dersleri olmakla birlikte öğrencilerimizin Kuran-ı Kerim'i temel düzeyde öğrenmeleri için eğitimlerimiz devam edecek. İbadetlerde okuyabilecekleri kadar Kur'an-ı Kerim ezberleri yapılacak. Aynı zamanda çocuklarımızın yaşlarına uygun, eğlenerek öğrenebilecekleri oyunlar ve sosyal etkinlikler olacak." dedi.

4 haftalık yatılı kurslar da yapılacak

Her yerde aynı müfredatın uygulanacağını vurgulayan Coşkun, "Hocalarımızın bilgi, becerileri ve donanımları doğrultusunda daha hareketli camiiler ve kurslar olabilir ama müfredat genel olarak aynı. Bunun yanı sıra yatılı yaz kurslarımız var. Yatılı yaz kurslarımız iki dönem halinde olacak. Öğrencilerimiz isterlerse tek dönem, isterler de iki döneme de katılabilirler. Dörder haftalık periyotlarda temmuz ve ağustos aylarında iki dönem halinde yatılı yaz kurslarımız olacak. Vatandaşlar bu kursların yerlerini il ve ilçe müftülüklerinden öğrenebilir. Aynı zamanda başkanlığımızın sitesine girdiğiklerinde hangi kurs ve camilerde sınıf açılacağını da öğrenip ona göre başvurularını yapabilirler. Yatılı Yaz Kur'an Kurslarında içerik biraz daha farklı. 10-18 yaş arasında olan gençlerimize hitap ediyoruz. Tüm gün kursta olmaları hasebiyle biraz daha farklı, bilgi düzeylerini daha geliştirilecekleri, sosyal aktivitelerin biraz daha fazla olacağı kurslar olacak. Kursiyerlerimizin milli, manevi değerleri benimsemesi, bu doğrultu da bir davranış kazanması amacıyla da eğitimlerimiz devam edecek." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir