• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İTTİHADUL ULEMA Sekreteri Molla Özer: İslam Şeriatı geçerlidir ve değişmemiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam dininin, inanç, ibadet ve ahlak esasları olarak şeriattan ayrı olduğu yönünde 14 sözde ilahiyatçının bildiri yayınlaması tepkilere neden oldu.

Söz konusu bildiri hakkında değerlendirmelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer; Şeriatın ve İslam'ın ayrı birer kavram olmadığını, aksine fikirleri kamuoyuna empoze etmeye çalışan kesimlerin gündeme alınmaması gerektiğine vurgu yaparken Müslümanların da İslam şeriatına sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

"Şeriatı insanların gözünden düşürmeye çalışıyorlar"

Şeriatın İslam olmadığını iddia edenlerin amacının aslında kara propaganda oluşturmaya çalışmak olduğunu ifade eden Özer, "Son günlerde ilahiyatçı geçinen 14 şahsın 'Biz şeriata karşıyız, şeriat İslam değildir, şeriat ayrı bir şeydir' şeklinde yayınladıkları bir bildiri var. Bunların şeriattan kastettiği elbette İslam şeriatıdır. Hıristiyanlık şeriatına karşı değiller, Yahudiler kendi şeriatları ile yönetiliyor ona karşı da bir şey söylemiş değiller. Türkiye'de de gördüğümüz üzere şeriat yok, aslında laik ve batıdan alınan kanunlarla yönetiliyor. Buna rağmen sanki şeriat hakimmiş gibi bir hava oluşturarak şeriatı insanların gözünden düşürmeye, şeriat ve İslam'ın ayrı bir şey olduğunu kamuoyuna empoze etmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Şeriatı reddetmenin Kur'an-ı Kerim'de bulunan ayetlerin bir kısmını kabul edip bir kısmını inkâr etmek olduğunu hatırlatarak bu davranışın insanı küfre düşüreceği yönünde uyarılarda bulunan Özer, şu açıklamalarda bulundu:

"Şeriat, İslam'ın hukuki yönüdür. İslam'ın ibadet ve muamelat yönü varsa muamelattan doğacak hukuki yönü de olacaktır. Bu hukuki meselelerde insanlar arası ilişkileri düzenleyen Allah'ın kanunlarına biz şeriat diyoruz. Eğer ibadeti Allah'tan alıp beşerî yönetecek kanunları da beşerden alır, Allah'tan almazsan bu kitabın bir kısmına iman bir kısmını inkâr edersen bu da küfürdür. İlk önce Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem ve Selef-i Salih-in kendi döneminde nasıl şeriatle hükmetmişse ve şeriat İslam'ın ta kendisi olmuşsa o şeriat geçerli ve değişmemiştir."

"Müslümanların İslam şeriatına sahip çıkması gerekir"

Yaratma yetkisine sahip olan Allah'ın yönetme yetkisine sahip olamayacağını iddia etmenin beyhude bir uğraş olduğunu ve Müslümanların bu tür uğraş içinde olanlara karşı dik durmaları gerektiğini belirten Özer, "Haşa Allah'ın gücü mü eksildi? Allah-u Teala kainattaki bütün imkanları insana seferber etsin ama insanın yaşama şekline müdahale etmesin öyle bir ilah olabilir mi? Gökteki hükmü geçerli olsun yerde ki hükmü beşere verilsin. Ondan dolayı bu çabalar beyhudedir. Müslümanların İslam şeriatına sahip çıkması gerekir. Batı etkisinde kalmış yobaz ve kimileri tarafından organize edilmiş bu tür ilim sıfatı yakışmayan adamları kâle almamak lazım. Onlara karşı dik durmak gerekir." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir