• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cevdet Yılmaz'dan kira vergisi hakkında açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Ev sahiplerini ilgilendiren en önemli konuların başında kira geliri stopajı bulunuyor. Bu konuda en net açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Vergi paketi içinde olduğu öne sürülen kira geliri stopajı, yani kira gelirinden vergi alınması hakkında konuşan Yılmaz, bu konuya son noktayı koydu. Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında kira geliri ve kira vergisiyle ilgili haberler konusunda vatandaşları uyardı.

Yılmaz, yetkililerden resmi bilgi gelmedikçe duyumlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, son günlerde gündemden düşmeyen kira stopajı konusuna açıklık getirdi.

Kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddiaları hakkında ise Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun için şu anki çalışmamızda böyle bir konu söz konusu değil" dedi. 

KİRA GELİRİNDEN STOPAJ ALMAK NEDİR?

Kira stopajı, kira geliri üzerinden kesilen vergiye deniliyor. Yüzde 20 oranında kesilen bu vergi mevcut sistemde Türkiye'de aktif değil.

Kiradan vergi kesilmesi demek kira artışlarına zemin hazırlamak olduğundan şimdilik bu vergi yerine ev sahiplerinden sahip oldukları mal varlık üzerinden vergi alınır. Gayrimenkul gelirden vergi kesimine bağlıdır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir