• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Tıp Fakültesinden mezun olan öğrenciler Filistin'i unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2023-2024 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan 288 öğrenci için Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi salonunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet törenine katılan doktor adaylarının Filistin atkısıyla sahne alması takdir topladı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 52'nci dönem mezunları dönem 2'ncisi Ömer Tünle, insanlığın sağlığına hizmet etmeyi gaye edinmiş hekimler olarak dünyada yaşanan zulümlere karşı sessiz kalamayacaklarını belirtti.

"Tıp fakültesinden mezun olmanın heyecanı içerisindeyiz ancak, bu mutlu günün önemi, sadece kendi başarılarımızı kutlamakla sınırlı kalmamalı, aynı zamanda dünya üzerindeki adaletsizliklere ve zulümlere karşı da sesimizi yükseltmek için bir fırsat değeri taşıdığının bilincinde olmalıyız." diyen Tünle, şöyle konuştu:

"Bize yakın olan bir coğrafyada, Filistin'de Gazze halkının maruz kaldığı ve tüm dünyanın ortak olduğu soykırıma ve insanlık suçlarına karşı bizler, insanlığın sağlığına hizmet etmeyi gaye edinmiş hekimler olarak asla sessiz kalamayız. Biz hekimler olarak, insan yaşamını korumak ve iyileştirmek için yola çıktık. Ancak, israilin Gazze'deki eylemleri tıbbın temel etik değerlerini yok sayıyor. Bu saldırılar, sadece birer insanlık suçu değil, aynı zamanda tıbbın evrensel ilkelerine karşı da bir saldırıdır." dedi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği soykırıma dikkat çeken Tünle, şu ifadeleri kullandı:

"Malumunuz üzere, 7 Ekim'den bu yana Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılarda 15 bini aşkın çocuk olmak üzere 37 bin masum insan canice katledilerek şehit olmuştur. İsrail barbarca saldırıları ile sivil yerleşim alanlarını, camileri, kiliseleri, hastaneleri ve okulları yıkarak Gazze'deki altyapıyı da yerle bir etmiş ve yaşattıkları insanlık dışı bir zulme dönüşmüştür.

Bu, sadece Filistin halkını etkileyen bir durum değil, aynı zamanda tüm insanlık adına bir utanç kaynağıdır. İnsanın en temel hakkı olan yaşama hakkını çocuk, kadın, ihtiyar demeden elinden alan; hekimler ve sağlık çalışanlarını, sivilleri hatta hayvanları dahi yok edilmesi gereken hedefler olarak gören, yıllardır devam eden işgal ve zulüm politikalarıyla milyonlarca insanın yaşamını altüst eden, çocukların geleceğini çalan ve masum insanların acılarını hiçe sayan cani siyonist oluşum israili en ağır şekilde lanetliyoruz.

Bununla beraber evlerinden edilip, sevdiklerini kaybeden, açlık, yokluk, ambargo ve aklımıza gelebilecek her türlü zulümle karşı karşıya olmalarına rağmen umudunu yitirmeyip direnişe büyük bir azimle devam eden şanlı Gazze ve Filistin halkını ve özellikle bu zorlu şartlar altında görevini bırakmayarak büyük bir özveriyle mesleğini icra eden hekimleri ve sağlık çalışanlarını saygıyla selamlıyoruz."

"Tüm meslektaşlarımı ve sizleri bu zulme karşı sessiz kalmamaya davet ediyorum." diyen Tünle, "Hekimler olarak, sadece hastalıklarla değil, aynı zamanda insanlık dışı muamelelerle de mücadele etmeye hazır olmalıyız. Bugün tıp fakültesinden mezun olurken, sadece tıp bilgisini değil, aynı zamanda adalet duygusunu ve insanlık onurunu da omuzlarımıza alıyoruz. Gazze halkının acısını paylaşıyor ve onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Son olarak bitirmeden önce şunu ifade etmek isteriz ki: Filistin halkının yanında durmak, insanlığın yanında durmak demektir." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir