• DOLAR 32.524
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2430.226
  • ...
Kardeş yardım kuruluşları 28 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın farklı kıtalarında birçok mazlum coğrafyada din, dil, ırk ayırımı yapmadan yılın her ayı yardım çalışması yürüten Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı, kurban sürecinde yaptıkları iş birliği protokolü ile 28 ülkede gerçekleştirdiği organizasyonla yüzbinlerce aile kurban eti ulaştırdı.

4 kıtada 28 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirildi

Kurban döneminde yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili 4 kuruluş adına açıklama yapan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "2024 yılı kurban döneminde iş birliği ve protokol yaparak gerçekleştirdiğimiz kurban organizasyonunda Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR olarak hayırsever halkımızın kurban vekâletlerini 4 Kıta 28 ülkede yerine getirmenin sevincini yaşadık. Kurban organizasyonunda 4 yardım kuruluşu olarak aylar öncesinde başlayan kurban hazırlıklarımız, halkımızın Allah'a yakınlaşma vesilesi olan kurban ibadetini doğru, sağlıklı ve hijyenik ortamda yerine getirmeleri ve kesecekleri kurbanlıkların da kurbanlık vasfını taşımaları için veteriner hekimler kontrolünde hem yurt içinde hem de yurt dışında kurban alımları yapılarak vekaletler yerine getirildi." dedi.

"Deprem bölgesi unutulmadı"

Kurtaran, "Yurtiçinde 2023 yılı 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen ve büyük yıkımın olduğu Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen 11 il ve yurdumuzun dört bir tarafında kurban kesimi gerçekleştirerek depremzede kardeşlerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırdık." diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştirerek malumlara ulaştıklarını belirten Kurtaran, "Kardeşlerimize kurbanın bereketini götürdük. Kurban kesimi gerçekleştirdiğimiz Asya'da; Filistin-Gazze, Yemen, Afganistan, Bangladeş, Arakan kampları, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Kamboçya, Filipinler, Irak-Erbil ve Halepçe.  Afrika'da ise Somali, Etiyopya, Tanzanya, Mali, Togo, Benin, Çad, Burkina Faso, Uganda, Burundi, Kenya, Kamerun, Fas ve Nijerya. Avrupa kıtasında Makedonya ve Bosna Hersek, Amerika kıtasında Küba’da kurban sevincini ve heyecanını yaşadık ve yaşattık." şeklinde konuştu.

Kesilen 34 bin 483 hisseden elde edilen 590 ton et 202 bin aileye ulaştırıldı

Kardeş kuruluşlar olarak 28 ülkede gerçekleştirdikleri kurban organizasyonu ile bir milyondan fazla insana ulaştıklarını kaydeden Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı.

2024 yılında 4 Yardım kuruluşu olarak; Türkiye'de 1952 hisse, Asya'da 4 bin 495 hisse, Afrika'da 23 bin 612 hisse, Filistin'de 228 hisse, Yemen'de 4 bin 126 hisse ve diğer ülkelerde 70 hisse olmak üzere toplamda 34 bin 483 hisse keserek elde edilen 590 ton kurban etini 202 bin 73 aileye ulaştırarak yaklaşık 1 milyon 10 bin 365 kişi faydalandı.

Kurban ibadetini en güzel şekilde yerine getirmemize vesile olan başta hayırsever halkımıza ve bu organizasyonda gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Rabbimizden kendilerine kat kat ecirler vermesini ve kendisi için kesilen kurbanların kabul edilmesini dileriz. Bu vesile ile bir kez daha tüm kardeşlerimizin geçmiş kurban bayramlarını tebrik eder, savaşların sona erdiği adalet ve huzurun hâkim olduğu günlerin gelmesini rabbimizden dileriz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir