• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Mescid-i Aksa'da baskı altında 30 bin kişi ile Cuma namazı kıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, 30.000 kişinin Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kıldığını, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki şehitlerin ruhları için devamsız namaz kıldığını bildirdi.

İşgal güçleri, gençlerin Aslanlı Kapı'dan Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelledi ve bazılarını alıkoydu ve aradı.

İşgal polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarından biri olan Aslanlı Kapı'nın önünde cuma namazı öncesinde basın ekiplerinin bulunmasını da engelledi.

İşgal polis, Mescid-i Aksa'ya erişimi sıkılaştırdı ve kısıtladı ve Eski Şehir ve Mescid-i Aksa çevresinde yüzlerce kontrol noktası kurdu.

İşgal polisi, Mescid-i Aksa'dan uzakta olan Hayr el-Şimi "Ebu Bekir" adlı yaşlı marabout'u döverek ve iterek darp etti ve 8 aydır Mescid-i Aksa'dan uzak olduğunu bilerek alnında yara oluşmasına neden olan Aslanlı Kapı'nın dışına götürdü.

Mescid-i Aksa'nın vaizi Şeyh Muhammed Salim, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için statüsünü ve önemini, ona seyahat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Mescid-i Aksa, Müslümanların birliğinin ve dine mensup olmalarının samimiyetinin kanıtıdır" dedi.

"Arapların ve Müslümanların hükümetleriyle Mescid-i Aksa'nın statüsü nerede?" diye sordu. , Mescid-i Aksa'nın unutulmaması çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir