• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Esnaf, kaldırımı işgal etmeden ürünlerini sergilemek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği ve belediyeler tarafından başlatılan kaldırım işgalini önlemek için ürünlerin dışarıda sergilenmemesi uygulaması konusunda esnaf, özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşa daha iyi hizmet etmek ve ürünlerini daha iyi tanıtmak için kaldırımı işgal etmeden ürünlerini sergilemek istiyor.

Esnafın talebini olumlu bulan Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Mütercim Asım Caddesi’ndeki ayakkabı satışı yapan esnafı ziyaret ederek konu hakkında bir açıklama yaptı.

"60 santimetreye kadar izin verilmesini talep ediyoruz"

İnce, vatandaşı rahatsız etmeden ve kaldırım işgali yapmadan esnafın ürünlerini dükkanının önünde sergilemek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Gaziantep'in Şehitkamil ve Şahinbey bölgesinde yaklaşık 1500 civarında bulunan perakende ayakkabı satışı yapan esnafımız bu yaz sıcağında vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyor. Şu anda perakende ayakkabı satışı yapan esnafımız ile bir araya geldik. Evet, belediyelerimizin kaldırım işgalini önlemeyi amaçlayan kararını destekliyoruz. Fakat en azından bu sıkıntımızı belli bir ölçüde dükkânın önünü işgal etme konusunda bize izin verirlerse bu sıcak yaz günlerinde dışarıda vatandaşımıza daha iyi şartlarda hizmet sunabileceğimizi düşünmekteyiz. Yazlık çeşitlerimizi kendi içimizde herhangi bir olumsuz rekabete yer vermeden, ekmeğimizi paylaşarak Gaziantep’e hizmet vermeye devam etmek istiyoruz. Bu noktada valimizin önderliğinde tüm sektörlerde olduğu gibi ayakkabı sektörüne de bir müsamaha gösterip cadde işgalleri noktasında esnafın dükkanının önünde ürün sergileme alanlarında eskisi gibi bize 60 santimetre kadar izin verilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir