• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Erdoğan'dan 'Suriye' açıklaması! Esed'in sözlerine cevap...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada,  Esed'in "girişimlere açığız" ifadelerini değerlendirdi.

Erdoğan, "Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz çünkü kardeş topluluktur Suriye halkı. Ailece görüşmelerine kadar sayın Esed ile görüşmeler yaptık. Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur. " ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde bu tür birçok kaçak yapıların doğru dürüst yapılmadığı yerlerde dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlayalım.

Yıkılan binalarda sıkıntı, bakıyorsunuz 3 kat kaçak yapılmış. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümle zemin etütleri ile başlayıp TOKİ ile verilen imtihanı nasıl verdiysek ülke genelinde bu yapıları yaparak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Devlet bey ile uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimiz var uzun zamandır. Devam ettirdik devam ettireceğiz görüşmelerimizi. Suistimale de fırsat vermeyeceğiz.

Devlet bey ile ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almak gerekir bunları değerlendirdik, görüştük.

Her görüşmemizde de 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyor ve adımlarımızı atıyoruz.

 'SURİYE' AÇIKLAMASI

Diplomatik ilişkilerin kurulmaması için hiçbir sebep yok. İlişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde devam ederiz.

Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz çünkü kardeş topluluktur Suriye halkı. Ailece görüşmelerine kadar sayın Esed ile görüşmeler yaptık.

Yarın olmaz diye bir şey yok, yine olur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir