• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine 29,2 milyon lira ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı piyasa yapısının tesis edilmesi, sektörde kaliteli hizmet sunumunun sağlanması ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik" kapsamındaki faaliyetlerin aralıksız devam ettiği belirtildi. yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 li,ra ceza uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, ilan platformlarında yer alabilen aldatıcı ilanların önlenmesi, bu ilanların yol açtığı spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi ve ilan kirliliğinin önüne geçilmesi için ilgili yönetmelikte değişikliğe gidilerek ilan platformlarına ilan veren kişinin kimlik bilgilerini doğrulama, ilana konu taşınmazın ilan veren kişiye, bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren kişinin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama yükümlülüklerinin getirildiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda ilk aşamada, taşınmaz ilanı vermek isteyen gerçek veya tüzel kişilerin kimlik doğrulamalarının, ilan platformlarının entegrasyonu ile Bakanlık bünyesinde kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yapılmaya başlandığı belirtilen açıklamada, ikinci aşama olan yetki doğrulamasının da aynı sistem üzerinden yapılmasının planlandığı vurgulandı.

Açıklamada, EİDS yetki doğrulama uygulamasına ilişkin sistem geliştirmeleri ve entegrasyonlara dair teknik çalışmaların devam ettiği ifade edilerek, uygulamanın devreye alınması ile sadece yetki belgeli emlak işletmelerinin yetkilendirilebilmesinin mümkün olacağına, yetki belgesiz işletmelerce ilan girişi yapılamayacağına bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir