• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
6 mahalleye elektrik sağlayan trafo binası kundaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İddiaya göre, saat 00.20 sıralarında ilçenin Defterdar Mahallesi’nde bulunan ve birçok yere elektrik enerjisi sağlayarak içerisinde trafo aksamlarının bulunduğu Kesici Ölçüm Kabini (KÖK) binasına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kundaklandı.

Yanlarında getirdikleri samanları trafo ve panoların bulunduğu yerde ateşe veren söz konusu kişiler, daha sonra bölgeden kaçarak ayrıldı. Dicle Elektrik ekipleri, yaşanan kesinti nedeniyle kontrol amacıyla gittiklerinde yangını fark ederek itfaiye ile jandarmaya haber verdi.

Yangının yol açtığı zarar nedeniyle, Terzi, Üçatlı, İnanlı, Çolaklı, Çiçekli ve Karakaş mahalleleri ile çok sayıda tarımsal sulama trafosu elektriksiz kaldı.

Dicle Elektrik yetkilileri, KÖK binasında bulunan trafo, pano, hücre ve diğer dağıtım aksamlarının yanarak kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, söz konusu 6 mahallede bulunan 150 abone ile 70 tarımsal sulama trafosunun elektriksiz kaldığını bildirdi.

Yetkililer, sabotaj sonrası yaklaşık 1 milyon liralık hasar meydana gelen KÖK binasında onarım çalışmalarına başlandığını ve abonelerin fazla zarar görmemesi için bölgeye alternatif yollarla elektrik verilmeye çalışıldığını belirtti.

Vatandaşların elektrik enerjisi aldığı binaya yönelik sabotaj olayıyla ilgili güvenlik güçleri tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir