• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Emniyet kemerin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, kazalarda emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek amacıyla simülasyon aracıyla uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarsus Trafik Denetleme Büro Amiri Davut Dönmez, simülasyon aracı ile 10 kilometrelik hızla giden bir aracın kaza yapması anında meydana gelebilecek durumların anlatıldığını söyledi.


Bu tür uygulamalı eğitimin Tarsus'ta ilk kez gerçekleştirdiklerini belirten Dönmez, şunları söyledi, "Simülasyon aracına binen vatandaşlarımız emniyet kemerinin 10 kilometre hızda kendilerini ne kadar koruyabildiğini görüyorlar. En büyük özelliği ise bu araca kemersiz binip deneyen insanlar daha sonra trafikte muhakkak kemerlerini takıyor. Tarsus'ta ilk kez gerçekleştirdiğimiz simülasyon aracıyla hayata nasıl bağlanıldığını herkesin görmesini istiyoruz."


Yarenlik Alanı girişinde kurulan eğitim aracına 7'den 70'e herkesin uygulamayı denemesine olanak sağlanırken, simülasyon aracının pazar gününe kadar vatandaşlara hizmet vereceği belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir