• DOLAR 32.674
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2449.49
  • ...
HAMAS'tan Şucaiyye katliamı açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

HAMAS, yaptığı açıklamada, işgalci ordunun bu sabah Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesine yoğun bombardıman düzenlendiğini, mahallenin boşaltılması konusunda zorbalık yaptığını hatırlattı.

Saldırılar nedeniyle mahallede birçok kişinin şehit olduğunu ve yaralandığını, binlerce kişinin sistematik bir şekilde sivil hedeflerin vurulması nedeniyle zorla yerinden edildiğini belirten HAMAS, bu durumun, işgalci faşist hükümetin Gazze Şeridi'ndeki halka karşı yürüttüğü soykırım savaşının devamı olduğunu vurguladı.

Bu suçların. tamamen ABD'nin tam desteği ve ortaklığı ile işlendiğini bildiren HAMAS, "Şehirlerin, mülteci kamplarının ve mahallelerin tekrar tekrar hedef alınması, sivillerin kasten öldürülmesi ve altyapının yok edilmesi, halkımızın acısını derinleştirmek amacıyla yapılan bu faşist politika, tam anlamıyla bir savaş suçudur." ifadelerine yer verdi.

Bu suçların tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildiğini belirten HAMAS, uluslararası toplumun bu suçları durdurmak ve terörist devletin liderlerini cezalandırmak için derhal harekete geçmesini talep etti.

HAMAS, şunları vurguladı:

"Bu suçlar ve işgal politikaları, halkımızın vatanlarında kalma konusundaki kararlılığını, işgale ve planlarına karşı direncini artırmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Kahraman direniş hareketimiz, bu faşist orduya ve onun terör mekanizmasına karşı durmaya, asker ve subaylarına ağır darbeler vurmaya devam edecek, işgal sona erene kadar direnişimiz sürecektir." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir