• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İrlanda, ABD, Fransa...Peş peşe uyardılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İrlanda Dışişleri Bakanlığının yayımladığı seyahat uyarısında, işgal rejimi -Lübnan sınırında tansiyonun son haftalarda yükseldiği, gerginliğin kısa sürede daha da tırmanabileceği belirtildi. Bu durumun Lübnan'dan ayrılmayı da etkileyebileceğine işaret edilen açıklamada, "Bakanlık, tüm İrlanda vatandaşlarına imkan varken ticari seferlerle ülkeden ayrılmayı şiddetle tavsiye ediyor." ifadesi kullanıldı.

Lübnan'ın güvenlik statüsünün de "Bu ülkeye seyahat etmeyin" şeklinde düzenlendiği seyahat uyarısında, İrlanda'nın Beyrut'ta büyükelçiliğinin bulunmadığı hatırlatıldı.

ABD de vatandaşlarını Lübnan'dan uzak durmaya çağıran bir seyahat uyarısı yayınladı. Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği tarafından yayınlanan bildiride, "ABD vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmeyi şiddetle yeniden düşünmelerini hatırlatıyoruz" ifadeleri yer aldı. Almanya ve Hollanda da dün vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da  Fransa'nın Lübnan'daki durumun ciddiyetinden son derece kaygılı olduğunu belirterek, taraflara itidalli davranma çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir