• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Umut Kervanı Gazze'nin içerisinde yüzlerce kurban kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zor şartlar altında kurbanlık girişinin yapılabildiği Filistin'de yüzlerce kurban vekaletini yerine getirerek elde edilen kurban etini mazlum halka dağıtan Umut Kervanı, aynı zamanda bölgede çok sayıda çocuğa bayramlık giyim hediyesinde bulundu.

Bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, halka sürekli olarak sıcak yemek, sebze, meyve ve temiz su dağıtımı yapmanın yanı sıra temizlik ihtiyaçları giderebilmeleri için de hijyen seti dağıtımında bulunmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı vesilesi ile Gazze'de yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "7 Ekim'den beri siyonist israilin Filistin'e karşı başlatmış olduğu soykırım devam ediyor. Oradaki kardeşlerimiz zor şartlar altındalar. Bizler de özelikle Umut Kervanı olarak bu kadar zor şartlar olmasına rağmen Gazze'nin içeresinde kurban vekaletini yerine getirerek oradaki kardeşlerimize bir nebze olsun kurban ibadetinin sevincini ve heyecanını yaşatmak istedik. Bununla beraber bayramda oradaki kardeşlerimize hem bayramlık verdik hem de düzenli içme suyu, gıda, sebze gibi yiyeceklerin düzenli bir şekilde dağıtılmasını sağladık ve bayram sonrasında da bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Kurban Bayramı'nda Gazze'de kesecekleri kurbanlıklar için belli bir sayı belirlediklerini ve bu kotanın yoğun teveccüh nedeniyle kısa sürede dolduğunu belirten Kurtaran, kendilerini yalnız bırakmayan hayırseverlere teşekkür ederek, bölgeye yönelik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir