• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kassam sahada işgalciler hedefte: İşte pusunun detayları..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK-  İbrani Kanal 12, dün gece Cenin'de gerçekleşen ve işgal ordusunun 93. Taburu'nda kanal birimi komutanlığı pozisyonunda bulunan bir subayın öldürülmesiyle sonuçlanan kapsamlı pusu hakkında yeni ayrıntılar yayınladı.

Pusu sırasında ayrıca biri ağır 17 işgalci de yaralandı.

Kanal, işgal kuvvetlerinin "HAMAS hareketine ait altyapıya" yönelik askeri harekat düzenlemek üzere Cenin'e baskın düzenlediğini aktardı.

Kanala göre işgal kuvvetleri, bölgedeki sokaklara yerleştirilen bombaları aramak için araziyi buldozerle temizlemeye çalışan D9 buldozer eşliğinde bölgeye baskın düzenledi.

Bu sırada Siyonist "Fehd" zırhlı aracının olay yerine gelmesi üzerine patlayıcı infilak etti ve araç içindekiler yaralandı.

İlk patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan işgalci askerleri kurtarmak için piyade kuvvetleri olay yerine geldi ve bu sırada Kassam mücahitleri, bir başka patlayıcıyı infilak ettirerek bir işgalci subayın ölümüne yol açtı.

Kanal, işgal ordusunun tahminlerine göre patlayıcıların yerin 1,5 metre altına, yani işgalci buldozerlerin patlayıcıları bulmak için kazdığı mesafeden daha derine yerleştirildiğini belirtti.

Görgü tanıkları da yaralı askerleri işgal hastanelerine nakletmek için Cenin'in kuzeyindeki Marc İbn Amer bölgesine inen çok sayıda siyonist askeri helikopterine şahit oldu.

Kassam Tugayları ise operasyona ilişkin yaptıkları açıklamada Kassam'a bağlı Cenin taburundaki mücahitlerin işgal kuvvetleri ve onların araçlarıyla çarpıştığını, diğer direniş gruplarının da çatışmaya destek verdiğini bildirmişti.

Kudüs Seriyyeleri de harekete bağlı diğer Cenin taburunun da işgalcilerle şiddetli çatışmalara girdiğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir