• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ceylanpınar'ın tapu sorunu için özel yasa çıkabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında Ceylanpınar'ın genel sorunları ve güvenliği konusunda toplantı yapıldı.


Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Vali Güvenç, Ceylanpınar'ın güvenlik sorunlarını ve halkın beklentilerini dinledi. Yapılabilecekler üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, karşılaşılan sorunların çözümü için değerlendirmeler yapıldı.


Toplantıya Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı İsmail Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Defterdar Yardımcısı Necati Bozkurt, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Ali Buzgan, Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulgani Alkış, Eğitim Bir Sen Ceylanpınar Şubesi Başkanı Mustafa Turan katıldı.


Sorunları dinleyen Vali Güvenç, Ceylanpınar'ın tapu sorununun çözümüne yönelik özel bir yasanın çıkarılması için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini, ayrıca Ceylanpınar'da görev yapan memurlara farklı bir maaş verilebilmesi için de çalışma başlatacağı belirtti.

Bir türlü çözülemeyen tapu sorunu çözülmeli
Toplantıda ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan tapu sorununun masaya yatırıldığını ifade eden Eğitim Bir Sen Ceylanpınar İlçe Başkanı Mustafa Turan, Suriye'deki savaştan bir türlü düzelmeyen eğitim sorunun da toplantıda konuşulduğunu söyledi.


Turan, ayrıca savaştan dolayı Ceylanpınar ilçesine tayini çıkan memurun ilçeye gelmek istemediğinin konuşulduğu toplantıda, gelen birçok memurun da ilçeyi terk ettiğini, bunun da sağlık, eğitim vb. birçok konuda sorunlara neden olduğu vurgu yapıldığını söyledi.


Ayrıca Ceylanpınar'da ilçenin tüm sorunlarının konuşulacağı büyük bir toplantının yapılacağı da belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir