• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
2 ülke vatandaşlarını Lübnan konusunda uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Almanya Dışişleri Bakanlığı, internet sitesindeki Lübnan’a ilişkin seyahat uyarılarını güncelledi. Alman vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemeleri ve acilen ülkeden ayrılmaları çağrısı yapıldı.

Almanya, vatandaşlarına yaptığı açıklamada, bölgedeki güvenlik durumunun son derece değişken olduğunu ve Lübnan ile işgal rejimi arasındaki sınırda askeri çatışmaların son haftalarda yoğunlaştığını belirtti. Açıklamada, “Durumun daha da kötüleşmesi ve çatışmanın yayılması ihtimali göz ardı edilemez.” ifadesi kullanıldı.

Gerilimin daha da artmasının Refik Hariri Havalimanı’ndaki hava trafiğinin tamamen durmasına yol açabileceği, bu durumda Lübnan’dan hava yoluyla ayrılmanın mümkün olamayacağı vurgulandı.

Vatandaşlarına Lübnan’ı terk etme çağrısında bulunan bir diğer ülke ise Hollanda oldu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hollanda vatandaşlarından Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmalarını ve bu ülkede bulunanların hala uçuş imkânı varken acilen ayrılmalarını istedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir