• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İşgalin 265. günde vahşi saldırıları sürüyor: Şehit ve yaralılar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık kaynakları, işgalcilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampına bağlı El Alami bölgesinde bir grubu hedef alan bombalamasında 6 kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kaynaklar, ambulans ekiplerinin ise Gazze Şeridi'ni hedef alan bombalı saldırıda Beyt Lahiya'daki bir evden bir şehidin de cenazesine ulaştığını aktardı.

Aynı kaynaklar, işgal uçaklarının Gazze'nin Sabra Mahallesi'nde 5 evi hedef alması sonucu ambulans ekiplerinin en az 2 şehidin cenazesine ve çok sayıda yaralıya ulaştığını, enkaz altında halen kayıp kişilerin bulunduğunu aktardı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta, Abasan Kebira Kasabasında yerinden edilmiş kişilerin barındığı El-Hansa Okulu'na düzenlenen işgal saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi şehit oldu, çok sayıda kişi da yaralandı.

İşgal ordusunun topçuları Gazze'nin El-Zeytun, Tel El-Hava ve Şeyh Aclin mahallelerini hedef alırken, hedeflenen yerlerden Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyindeki Vadi Gazze Köprüsü civarından dumanlar yükseldi.

İşgalciler, bölgede yükselen yoğun duman bulutları arasında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki konutları da havaya uçurmaya devam ediyor.

Sağlık kaynakları, işgal uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'nde bir evi bombalaması sonucu 5 kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Aynı kaynaklar, işgalcilerin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampının doğusundaki top atışlarında çok sayıda kişinin şehit olduğunu bildirdi.

İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 37 bin 718'den fazla kişinin şehit olmasına, 86 bin 377 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Binlerce kurbanın halen enkaz altında kalması nedeniyle de şehit sayısının çok daha fazla olduğu biliniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir