• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Molla Gültekin: Anız yakmak kul hakkına girmektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede büyük felaketlere neden olan anız yangınlarının çok büyük zararlara neden olduğuna işaret eden Gültekin, anız yangınlarının Allah'ın haram kıldığı bir mesele olduğunu vurguladı.

Geçen hafta bölgede yaşanan ve 15 kişinin vefat ettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı, binlerce dönüm hububatın zarar gördüğü ve hayvanların telef olduğu anız yangınlarının neden olduğu felakete tüm Türkiye'nin şahit olduğunu anımsatan Gültekin, anız yangınlarına sebep olanların kul hakkına girdiklerini unutmaması gerektiğini ifade etti.

Molla Salih Gültekin

"Dikkat etmesek büyük felaketlere neden oluruz"

Allah'ın, işlenen her günahı affedebileceğini ancak kul hakkını affetmediğini belirten Gültekin, "Anız yakmak da kul hakkına girmektedir. Anız yakanlar, binlerce kişinin hakkına girdiği gibi toprak altında yaşayan canlıların da hakkına girildiği için ayrı bir vebaldir. Bir insan olarak bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız lazım. Vatandaşlarımız içtikleri sigara izmaritlerini gelişigüzel atmamalıdır. Pikniğe gidenler gelişigüzel ateş yakmamalıdır. Bunlara dikkat etmezsek yoksa daha büyük felaketlere maruz kalırız. Bunun da vebali çok büyük olur." dedi.

"Herkes bu konuda görevini yapmak zorunda"

Herkesin bu hususa çok hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Gültekin, şöyle devam etti:

"Kime ne düşüyorsa bu anız yangınlarına karşı önlem almamız lazım. Önlem almadığımız zaman uhrevi olarak bunun vebali çok büyüktür, hesabını veremeyiz. Millet olarak, devlet olarak, yetkililer olarak herkes bu konuda görevini yapmak mecburiyetindedir." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir