• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Reuters: Gazze'de ateşkes kabul edilirse
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - İşgal rejiminin saldırılarının ardından Hamas'a ateşkes teklifi gelirse kabul etmesi durumunda Lübnan Hizbullahı'nın da işgal rejimine karşı ile silahlı mücadeleyi durduracağı iddia edildi.

Reuters haber ajansının Hizbullah'a yakın iki kaynağa dayandırdığı özel haberinde, müttefik olarak görülen Hamas'ın Gazze'de işgal rejimine ateşkes önerisini kabul etmesi ve Lübnan'a işgal bombardımanının durması halinde Hizbullah'ın da çatışmaya ara vereceği belirtildi. 

İsimlerin gizli tutulması kaydıyla konuşan harekete yakın iki kaynaktan biri "Hamas ateşkesi onayladığını açıkladığı ve ateşkes ilan edildiği anda Hizbullah da ateşkese uyacak ve daha önce olduğu gibi güneydeki operasyonlarını derhal durduracak." dedi. 

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah bu ay başında yaptığı açıklamada grubun işgal rejimine yönelik saldırılarının ancak işgal rejiminin Gazze'ye yönelik "saldırganlığı" sona erdiğinde sona ereceğini söylemişti

Ancak her iki kaynak da işgal rejiminin Lübnan'ı bombalamaya devam etmesi halinde Hizbullah'ın savaşmaya devam etmekte tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir