Mutlaka sahura kalkın
Protein içeriği yüksek olan ve bol posalı besinlerin acıkmayı geciktirdiğini vurgulayan beslenme uzmanları, `Sahurda süt, yumurta, peynir ile domates, salatalık, biber gibi çiğ sebzeler ve ekmekten oluşan kahvaltı şeklinde bir öğün yapılmalı. Meyve ilave edilmeli.` dedi.
Sahurda ekmeğin tüketilmesinin faydalı olduğunu belirten Beslenme uzmanı Dr. Ali Bilgili, “Ekmek, kan şekerini dengede tutup, tok kalmaya yardımcı olur” diye konuştu. Acıkmayı geciktiren yumurta, süt, yoğurt, peynir gibi gıdaları ihmal etmeyin diyen Bilgili, cevizin de sahurda yenilmesinin çok sağlıklı olduğunu anlattı.
İnsanın açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada süt gösteriliyor. 1 bardak sütün insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Bilgili, Sahurda bir bardak süt içmenin faydalı olduğunu kaydetti.
Sahurda domates, salatalık tüketmek kabızlığı önlemede etkili olacağını kaydeden Bilgili, “Meyve ve taze sebzeyi ihmal etmeyin” dedi.
Sahurda susuzluk hissini arttıracak besinlerden de uzak durulması gerektiğini ifade eden Bilgili; turşular, salamura, sosis, salam, sucuk, pastırma gibi besinlerin tüketilmemesini önerdi.