• DOLAR 32.45
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2403.914
  • ...
Bingöllü öğrenciler bir ilke daha imza attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ekim ayında Başbakan Rcep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde yer alan Eş Başkanlık sistemi henüz kanunlaşmadı ama İMKB Kaleönü İlk-Orta Okulu, bunu beklemeden bu yıl uyguladığı elektronik seçimleri eş temsilciliğe uyarlayarak Türkiye'nin ilk eş temsilcilerini seçti.



On adayın kıyasıya yarıştığı seçimlere katılım oranı yüzde 97 oldu. Geçersiz oy olmaması, katılım oranının bu kadar yüksek olması ve sonuçların çok kısa bir sürede belirlenmesi ikinci yılında olan e-seçime olan güveni artırdı. Bir birinden renkli adayların seçim vaatleri siyasi partilerin adaylarını aratmadı. 493 seçmenin katıldığı seçimde oyların yarısından fazlasını alan Kübra Kadir ve Emre Yıldız Türkiye'nin ilk eş temsilcileri oldular.


2014 yılında beraber çalışacak olan Eş Temsilcilere başarılar dileyen Okul Müdür Yardımcısı ve seçim kurulu başkanı M. Sıddık Tan, "Eş Temsilcilik sistemi temsilcilerin daha dinamik ve demokratik bir yıl geçirmesini sağlayacaktır. Kendi aralarında yapacakları iş bölümüyle temsil edecekleri öğrencilerin tamamına ulaşma imkânını bulacaklardır." dedi.


Eş temsilcilerden Emre Yıldız, "Kübra Kadir ile aramızda çok az bir oy farkı var, eski sisteme göre ben ve yapmak istediklerim kaybeden olacaktık ama yeni sistemde ben seçilmiş bir temsilciyim bundan sonra bize düşen beraber Eş temsilciler olarak öğrenciyi ilgilendiren her konuda elimizden geleni yapmak olacaktır." ifadelerini kullandı.


Eş Temsilcilerden Kübra Kadir, "Propaganda metnimde de üzerinde önemle durduğum konu okul temsilciliği önemli bir olaydır. Bu makamı öğrenci menfaatini gözeterek idarenin alacağı her kararda kullanacağım bu gücü kullanırken iki kişi olmamız bize güç katacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.


Okul Müdür Yardımcısı ve Seçimden sorumlu Kadir Demirkaynak, "Öncelikle seçimin okulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere yakın bir zamanda tüm okullar il temsilcisini seçmek üzere toplanacaktır. Bu seçimde okulumuz Kübra ve Emre birlikte temsil edecektir. İl seçimindeki oy kullanma sisteminde gerekli değişiklikler yapılarak eş temsilciliğin tanınmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir