• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Hamas:  GAZZE'NİN GELECEĞİNİ FİLİSTİNLİLER BELİRLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki canice saldırılar sonrası için Filistin halkının siyasi geleceğiyle ilgili işgal rejimi hükümetinin ve ABD yönetiminin planları için "faşist israil hükümetinin başarısızlık ve hayal kırıklığı yolunu takip etmedeki ısrarı" şeklinde değerlendirildi. Açıklamada, "Bu kötü niyetli planlar, Filistinlilerin kararlılığı ve iradesi karşısında uygulamaya konacak bir yol bulamayacak. Filistin halkının kaderi ve bu canice saldırıların yenilgiye uğratılmasından sonra Gazze Şeridi'nin geleceği, Filistin halkımız tarafından belirlenecek, başkası tarafından değil." ifadelerine yer verildi.

SİYONİSTLERİN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle işgal rejimine 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İşgal rejimi, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 işgalcinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 658 Filistinli katledildi, 86 bin 237 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 313'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 665 askerinin öldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 işgalci ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan işgal rejimi, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana işgalci askerler ile Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin saldırılarında 553 Filistinli katledildi.  AA

HAMAS’tan insanlık çağrısı:

BOYKOTA DEVAM!

İslami direniş hareketi HAMAS, işgalci rejimi hedef alan boykot çabalarına tam destek verdiklerini vurgulayarak, tüm insanlığı bir kez daha boykota davet etti.

Haber Merkezi

HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist düşmana karşı kapsamlı direniş çerçevesinde cani işgali ve destekçilerini boykot etmeye yönelik tüm çabalara tam destek verdiklerini vurguladı. HAMAS, özellikle 7 Ekim'den sonra, işgalin ekonomisini istikrarsızlaştırma, tecrit etme ve gayri meşrulaştırma konusunda boykotun önemli başarılar elde ettiğini kaydetti. Hareket olarak, boykotu tutarlı ve stratejik bir konumda gördüklerini belirten HAMAS, özellikle Filistin halkına yönelik bu vahşi saldırı ve Gazze Şeridi'nde halka karşı her gün gerçekleştirilen katliamlar devam ederken boykottan vazgeçilemeyeceğine işaret etti. HAMAS, Arap ve İslam milletlerinin evlatlarını ve dünyanın özgür insanlarını, tüm boykot çabalarını desteklemeye, siyonist oluşumu ve destekçilerini yalnızlaştırmaya çağırdı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir