• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kutsal topraklardan dönen hacılar: Mümkün olduğu kadar genç yaşta gidilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac vazifelerini yerine getiren Mardinli hacılar, Mardin Aziz Sancar Havaalanında yüksek sıcak havada yakınları tarafından çiçeklerle karşılanarak, duygularını İLKHA’ya aktardı.

Hac vazifesini yerine getiren hacılar, orada Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın yaşadığı mekânları ve vahyin indiği kutsal toprakları görmenin sevincini dile getirdiler. Ayrıca Filistin’de yaşanan katliamı unutmayarak, Filistin’in kurtuluşu ve işgal rejiminin yok olması için çokça dua ettiklerini ifade ettiler.

Hac vazifesini yerine getiren Bilal Aksoy, genç yaşta hacca gitme tavsiyesinde bulunarak, “Allah’a şükürler olsun haccımız çok güzel geçti. Ailece çok mutlu, çok sevinçliyiz. Herkese kutsal topraklardan selam getirdik. Rabbim herkese nasip etsin. Mümkünse herkes genç yaştayken gitmeli. Hem kendilerine fazla eziyet etmezler hem de oradaki insanlara, görevlilere eziyet vermezler. Bun anlamda genç yaştayken gitmenin çok daha doğru olduğuna şahitlik ettik. Tavsiyemiz bu yönde. Oradaki organizasyon adına Diyanet İşleri Başkanlığı’na da teşekkür ediyoruz. Her şey sorunsuz geçti çok şükür. Küçük oğlum, eşim ve ben kutsal topraklara gittik.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Bilal Aksoy

“Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizi unutmayarak dua ettik”

Kutsal vazifedeyken Gazze’deki Müslümanları unutmadıklarını belirten Aksoy, “Başta Gazzeli kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam ümmetine, ülkemize dualar ettik. Rabbim Gazzeli kardeşlerimizi, en kısa sürede işgal rejiminin şerlerinden kurtarsın. Lanet israil kavmini de en kısa sürede helak eder inşallah.” dedi.

Nizamettin Aksoy

Kutsal topraklarda özellikle gençlere dua ettiklerini belirten Nizamettin Aksoy, “Kutsal topraklarda 47 gün kaldık. Dün gitmişiz gibi geliyor bize. O kadar güzel bir mekânki, bütün Müslümanlara gitmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca kutsal vazifeye gitmek isteyenlerin genç yaşta gitmeleri çok daha iyi olur. Yaşlı ve engelliyken gitmeleri çok zahmetlidir. Bütün Müslümanlara dua ettik. Özellikle gençlerimize dualar ettik.” ifadelerini kullandı.

Naime Polat

Herkesin kutsal mekânı görmesi gerektiğini vurgulayan Naime Polat, “Kâbe ve diğer mekânlar çok güzeldi. Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah herkese hidayet versin inşallah. Gerçekten orayı muhakkak herkesin görmesi lazım. Arafat Dağına çıktık, şeytanı taşladık, herkese dua ettik.” dedi.

“Genç yaşta gidildiğinde oradaki insanlara hizmetkâr olabiliyorsunuz”

Mehmet Ecevit

Mehmet Ecevit, genç yaşta hacca gitmekle oradaki insanlara hizmet ve yardımcı olunabileceğini dile getirerek, “Zahmetli geçti ama Allah’a hamdolsun bu ibadet bize ondan bir lütuftur. Hacca muhakkak genç yaştayken gitmek daha iyidir. Yaşlı olunca oradaki görevli ve insanlara zahmet oluyor. Ancak siz genç yaştayken gittiğinizde siz, oradaki görevlilere, adaylara yardımcı olarak hizmet edebilirsiniz. Meşakkati çoktur ancak her meşakkati için ayrı bir sevabı vardır. Filistin başta olmak üzere bütün Müslümanlara dua ettik. Allah Filistin’deki kardeşlerimizi, ümmeti Muhammed’i muhafaza etsin. Allah düşmanlara fırsat vermesin.” ifadelerine yer verdi.

Hasan Ay

Allah’a şükür kazasız belasız hac vazifelerini tamamladıklarını dile getiren Hasan Ay, “Hac bölgesi çok güzeldi. Bütün ibadetler güzel geçti. Bütün ümmeti Muhammed’e dua ettim. Lanet şeytanı taşladık. 10 defa umre, 6 tavaf ve Allah’a şükür hac vazifesini yerine getirdik. Ayrıca gücün yettiği kadar genç yaşta gidilmelidir.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir