• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
ABD'de işgal lobilerin gölgesinde yapılan ön seçimlerin sonuçları belli oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle New York’taki ön seçimler ABD siyasetinde işgal lobilerinin etkisini göstermesi bakımından ABD medyasında manşetlere çıktı.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar içinde “The Squad” (takım) olarak bilinen “liberal-ilerici” gruptan 48 yaşındaki Jamal Bowman, New York’taki ön seçimlerde Amerikan-İsrail Siyasi Eylem Komitesi (AIPAC) tarafından desteklenen 70 yaşındaki rakibi Goerge Latimer’e karşı kaybetti.

AIPAC'nin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yarışın sonucu, İsrail yanlısı tutumun her iki parti için de iyi politika olduğunu bir kez daha gösteriyor." ifadesini paylaşması dikkat çekti.

Washington’da işgal rejimin Gazze’deki soykırım saldırılarına karşı çıkan siyasetçilerin başında gelen ve iki dönemdir Temsilciler Meclisi'nde görev yapan Bowman’ın ön seçimleri kaybetmesi AIPAC’nin ABD siyasetindeki etkisi üzerine tartışmalara neden oldu. AIPAC’nin Bowman’ın seçimi kaybetmesi için Latimer’e 15 milyon dolar bağış yaptığı ve bu rakamın da şimdiye kadar ABD ön seçimlerinde bir adaya yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Amerikan medyasında Bowman’ın yenilgisi için "Demokrat partinin ilerici kanadına bir darbe ve mesajlarını İsrail-Hamas çatışması etrafında şekillendirmeye çalışan adaylar için potansiyel bir uyarıcı" değerlendirmesi yapıldı.      AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir