• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Siyonist yetkililer  Netanyahu'dan evde kalmasını istediler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

İşgal rejimin Kanal 24 televizyonu, eski Başbakan Ehud Barak, eski Mossad şefi Tamir Pardo ve üst düzey yetkililerin The New York Times'ta Amerika'nın Netanyahu'nun gelecek ay yapılacak özel bir duruşmaya katılmasını iptal etmesini talep eden bir yazı imzaladığını bildirdi.

Kanal, yetkililerin Netanyahu'yu davet etmenin bir hata olacağını, Washington'daki görünümünün kendilerini ve siyonistleri temsil etmediğini ve işgal rejimine yönelik skandal ve yıkıcı davranışlarının bir ödülü olacağını belirttiklerini aktardı.

Yetkililer, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmek için bir plan oluşturamadığı ve düzinelerce rehinenin serbest bırakılmasını sağlayamadığı için işgal rejimini endişe verici bir hızla uçuruma sürüklediğini de sözlerine ekledi.

Yetkililer, en azından, "Kongre'ye hitap etme çağrısı, bu iki sorunun çözülmesi ve İsrail'de yeni seçimler yapılması çağrısında bulunulması şartına bağlı olmalıydı" dedi.

Siyonist yetkililer tarafından imzalanan görüş yazısında, "Kongre'nin büyük bir hata yaptığı" ve "Netanyahu'nun eylemleri nedeniyle İsrail'i kaybetmekten korktukları" belirtildi.

Yetkililer, Netanyahu'ya Washington'da bir platform vermenin, işgal rejimindeki gösterilerde ifade edilen kendi halkının öfkesini ve acısını neredeyse tamamen ortadan kaldıracağını söyledi.

Yetkililer, Kongre'ye "başbakan ile Biden yönetimi arasındaki son siyasi krizi" hatırlatarak, Netanyahu'nun çağrısını, ABD'nin Gazze'nin kuşatma altındaki sakinlerine daha fazla yardım sağlamak ve oradaki vatandaşları kurtarmak için daha iyi bir iş çıkarmak için bir barış planı oluşturma çabalarını küçümsemesinin bir ödülü olarak nitelendirdi.

ABD'li milletvekillerini "bunun olmasına izin vermemeye ve Netanyahu'dan evde kalmasını istemeye" çağırdılar

Bu haberler de ilginizi çekebilir