• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Gaziantep Almacı Pazarı esnafı: Sıcak havalar işlerimizi olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür yolu üzerinde bulunan tarihi çarşı, sıcak havaların etkisi altında kalıyor.

Gaziantep'te bölgenin önemli ticaret merkezlerinden olan Almacı Pazarı'nda esnaf, sıcak hava koşullarının hem işlerini hem de ürünlerini etkilediğini belirtti.

Asırlardır babadan oğula baharatçılık mesleğini icra etiklerini belirten Fatih Özsefil, “Sıcak havalar bizi çok etkiledi, bir yandan müşteri yoğunluğumuz azaldı, diğer bir yandan ürünlerimiz bozulma tehlikesiyle karşı karşıya.” dedi.

Sıcak havaların gelmesiyle beraber ortaya çıkan haşerat sorununa da dikkat çeken Özsefil,  “Belediyemizden çarşımızı ilaçlamalarını istiyoruz” dedi.

Babadan oğula devraldıkları baharatçılık mesleğini devam etiklerini dile getiren Halil İbrahim Özsefil, “Sıcak havalar müşteri yoğunluğumuzu çok etkiledi, öğle vaktinde bastıran sıcaklıklar nedeni ile müşterilerimiz ikindi vaktinden sonra alışveriş yapmaya geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Almacı Pazarı'nda baharatçılık mesleğini sürdüren Enver Özsefil, “ Sıcak havaların gelişi bize bir yandan olumlu şekilde yansıdı. Öte yandan olumsuz sonuçları da çok fazla, ürünlerimiz bozulma tehlikesiyle yüz yüze.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir