• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İşgal rejimi, işgal ettiği alanları resmen duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

El Halil Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin yetkilerini ve tüm uluslararası anlaşmaları ihlal eden bu adımla bağlantılı olarak, işgal güçlerinin Usame Okulu ve çevresinde "garaj" istasyonu olarak bilinen Ayn Askar'ın karşısını işgal etme niyetlerini duyurmaya devam ettiği belirtildi.

Belediye, Filistin toprakları ve mülkleri pahasına yerleşimleri genişletmeyi amaçlayan politikayı, işgal güçleri tarafından ele geçirilen çeşitli yerlerde belediyenin yetkilerini elinden alma tehdidini içeren bu bildirgeyi reddettiğini ve kınadığını teyit etti.

Belediye, bu mülkler üzerindeki haklarımız tespit edilene ve ihlal edilmeyene kadar yasal mücadelesinin devam etmesini ve tüm dosya ve davaların takibini bırakmayacaklarını vurguladı.

Belediye, barış anlaşmalarına ve sponsor olan ülkelerin konsolosları ve büyükelçilikleri aracılığıyla işgale karşı uluslararası baskı oluşturmaya kararlı olduğuna işaret ederek, uluslararası topluma bu ihlalleri ve belediye ve vatandaşların mülklerine yönelik saldırıları durdurmak için derhal müdahale etme çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir