• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Siyonist hapishanelerinde işgalci zulmü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Haaretz gazetesinin, isminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, "İsrail Cezaevi İdaresinin, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistinli tutuklulara sağlanan yiyecek miktarına ilişkin bilgileri gizlediği" belirtildi.

Siyonist israilin sözde Sivil Haklar Derneğinin sunduğu ve Yüksek Mahkeme'de görüşülecek dilekçenin ardından işgalci Cezaevi İdaresinin yakın zamanda bazı kapalı tartışmalarda "ciddi bir şekilde" eleştirildiği kaydedildi.

Siyonistlerin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı katil Ben-Gvir'in dilekçe verenlere gönderdiği mektupta söz konusu uygulamanın "caydırıcı bir tedbir" olduğu iddiasında bulunduğu ve siyonist Başsavcısı Baharav-Miara ile Başsavcılık Ofisi Yüksek Mahkemeler Dairesinin Ben-Gvir'in mektubunu resmi cevaplar listesine eklemeyi reddettiği bildirildi.

Haberde, "Dilekçe, Hamas hareketiyle bağlantılı olmayan, İsrail güvenlik biriminin yiyecek sağlamayı açlık noktasına varacak derecede büyük ölçüde azaltmasının ardından çok zayıflayan onlarca tutuklu ve mahkumdan alınan açıklamaların ardından sunuldu." ifadesini kullandı.

Siyonist israil Cezaevi İdaresinin söz konusu dilekçenin sunulmasının ardından hapishanelerdeki yiyecek miktarlarını artırdığı iddiasında bulunduğu belirtilen haberde, idarenin "net ve gerçek verileri açıklamadığı ve tutuklulara verilen yiyeceklerin miktarlarına ilişkin bilgileri gizlediği" yönünde endişelerin oluştuğu aktarıldı.

Siyonist Adalet Bakanlığı ve savunma teşkilatının, "Cezaevi İdaresinin uyguladığı açlık politikasının uluslararası arenada İsrail'e ve Hamas ile yürütülen müzakere çabalarına zarar verebileceği yönündeki endişeyi ifade ettiği" kaydedildi.

Katil bakan Ben-Gvir, son zamanlarda birçok kez Filistinli tutuklulara sağlanan yiyecek miktarının azaltılmasının arkasında kendisinin olduğunu söyleyerek "övünmüştü."

 Ben Gvir, son aylarda birçok kez "Filistinli tutuklulara sağlanan yiyecek 'tayınlarının' azaltılmasının arkasında kendisinin olduğunu söyleyerek" övündü.

İsmi açıklanmayan siyonist bir güvenlik kaynağı, 7 Ekim 2023'ten bu yana cezaevlerinde kasıtlı olarak yiyecek kısıtlanması uygulandığını ve bu uygulamanın işgalci Cezaevi İdaresi tarafından sağlanan verilerle ilgili soruları gündeme getirdiğini söyledi.

Kaynak, "Bu sadece yasal bir soruna yol açmakla kalmıyor gerçek sonuçları olan bir güvenlik sorununa da yol açıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir