• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
"Uyuşturucu büyük bir felaket ve beka sorunudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletlerce belirlenen 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucuyla mücadele dünyanın ortak gündemi oldu.

Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, uyuşturucunun büyük bir felaket ve beka sorunu olduğunu söyledi.

Uyuşturucu insanlık adına bir soykırım olduğunu belirten Kızılhan, "Büyük bir felaket ve beka sorunudur. Artık değil devlet yöneticileri, bütün halkımızın, bütün milletimizin bunun farkına varması gerekir. Artık bu işin ciddiye alınması lazım. Geldiğimiz noktaya baktığımız zaman ne yazık ki şu anda uyuşturucu hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Yapılan bütün müdahaleler yetersiz kalıyor. Devlet yapılan bu müdahalelerin yetersiz olduğunu görüp gerçek anlamda mücadele edilmesi gerekiyor. Bütün imtiyazları, bütün imkanları artık devreye sokması gerektiğine inanıyoruz." diye belirtti.

"Uyuşturucu Türkiye'de kanayan bir yaradır"

Uyuşturucunun ülkenin büyük bir sorunu haline geldiğine dikkat çeken Kızılhan, "Bizim yaptığımız bütün mücadele farkındalık oluşturmak ve hem devlet yetkililerine hem de milletimizi bu konuda duyarlı hale getirmektir. Uyuşturucu belasını ülkemizde ciddiyetine varılmasını hedefliyoruz. 

Uyuşturucu Türkiye'de kanayan bir yaradır, toplumu kanayan yarasıdır. Bugün toplumdaki dehşet olaylarının, katliamların, cinayetlerin sebebi uyuşturucudur. Bir an evvel bu işin tedbirini millet olarak, devlet olarak el atmazsak, birlik beraberlik yapmazsak, yarın gerçekten çoluğumuz, çocuğumuz, hiç kimse çarşı pazarda gezemeyecek. Bunun ciddiyetine herkes varsın. Kimse metrolarda, otobüslerde, yani ulaşım araçlarında dahi rahat bir imkâna sahip olmayacaklar. Toplumsal bir yara, dehşet ve felaket var." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu yangını yılın her günü ülkemizin her tarafında yanıyor"

Ülkenin muhtelif yerlerinde çıkan yangınlara işaret eden Kızılhan, asıl yangının ülke geneline uyuşturucuyla yayıldığına dikkat çekti.

 Kızılhan, "Uyuşturucu yangını yılın her günü ülkemizin her tarafında yanıyor. Bu öyle basit bir şey değil. Şu anda uyuşturucu türlerinden ağırlıklı kullanılan kimyasal uyuşturucudur. Satıcıların ellerini kollarını sallayarak sattığı bir dönemden geçiyoruz.  Emniyet mücadele yapıyor.  Operasyonlar yapıyor. Haftada yüzlerce insan alınıyor. Haftada yüzlerce torbacı alınıyor. Ne boyutta olduğunu artık bunun farkına varılması gerekiyor. Haftada eğer bir operasyon yapılıyorsa yüzlerce insan torbacı tabir ettikleri uyuşturucu satıcısı alınıyor ve imalat alanları basılıyorsa demek ki ülkemizde uyuşturucu oldukça çok büyük. Ve bunun getirisi ne olacak? İnsanlara yansıması ne olacak?  Bu da uyuşturucu bağımlılığı her geçen gün artması demektir." dedi.

"Her evde artık bir bağımlı var"

Toplumun büyük bir kesiminin uyuşturucu bağımlılığından muzdarip olduğunu belirten Kızılhan, " Ailelerin ve annelerin hepsi mağdurdur.  Neredeyse her evde artık bir bağımlı var. Bu seviyeye gelmiş. Bütün yetkililerin, Cumhurbaşkanımızdan en alttaki yetkililerimize kadar herkesin artık bu konuya eğilmesini istiyoruz. Bu işin şakası yok. Bu bizim konumuz, bizleri etkileyen, bizleri tehdit eden, ülkemizi tehdit eden bir soykırım niteliğinde bir tehdittir. Bunla tolu mücadele etmek gerekiyor. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir