• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Ukrayna ve Moldova'nın AB'ye üyelik müzakereleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üst düzey AB yetkilileri, üyelik süreciyle ilgili "Kestirme yol yok" açıklaması yaptı. Üyeliğe karşı olan Macaristan'dan ise, "Katılım kriterlerini karşılamaktan çok uzaklar" açıklaması geldi.

Üye devletlerin büyükelçileri, her iki ülkenin de temsilcileriyle Brüksel'de masaya oturdu. AB Konseyi ve Komisyonu başkanları, üyelik müzakerelerinin "zorlu ve zahmetli" olacağını belirtti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 25 Haziran'da yapılan ilk hükümetler arası konferansa gönderdiği video mesajda, "Ukrayna ve Moldova halkları bu projenin bir parçası olmak için kararlı olduklarını ve sarsılmaz bağlılıklarını göstermişlerdir. Savaş ve çalkantılar döneminde bile kapsamlı reformlara başladılar." açıklamasında bulundu.

Von der Leyen, üyelik sürecinin "zorlu ve zahmetli" olacağını, katılım müzakerelerinin adayları üyeliğin getireceği sorumluluklara hazırlamak üzere tasarlandığını vurgulayarak, "Bu nedenle kestirme yol diye bir şey yok. Bu müzakerelere güçlü bir açıklık, katılım ve bağlılık ruhuyla başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir