• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Yangın faciasının yaşandığı bölge "Afet Bölgesi" ilan edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan ve Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde 20 Haziran akşam saatlerinde çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 70'ten fazla kişi de yaralanmıştı.

Büyük can ve mal kaybına yol açan yangın ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminden kalma teller ile tahta direklerin halkın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğine vurgu yaptı.

Milletvekili Dinç konuşmasında, yangında ihmali bulunanlar hakkında etkin bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini belirterek, facianın yaşandığı bölgenin "afet bölgesi" ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Dinç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında 20 Haziran'da çıkan yangın faciasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Bilirkişi raporuna göre yangın; elektrik tellerinin kopmasından kaynaklıdır. Özal döneminden kalma teller ve tahta direkler halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Yangında ihmali bulunanlar hakkında etkin bir soruşturma yürütülmelidir. Bine yakın hayvanın telef olduğu, binlerce dekar arazinin yandığı bölge Afet Bölgesi ilan edilmelidir. Zarar gören tüm çiftçilerimizin zararları ivedilikle karşılanmalı, çiftçilerimizin var olan borçları silinmeli, yeni destek programları hayata geçirilmelidir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir