• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gazze'deki ulusal ve İslami güçler, Refah Sınır Kapısı'nın değiştirilmesi planları konusunda uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

İzleme Komitesi yaptığı açıklamada, bazı hastaların ve yabancı uyruklu kişilerin Kerem Şalom sınır kapısı ve işgalcilerin Philadelphia ekseni boyunca kurduğu "David Koridoru" olarak bilinen yol üzerinden seyahatlerini kolaylaştırmak için işgalle koordinasyon içinde olan tarafların sık sık raporlarını takip ettiğini söyledi.

"Bu tehlikeli bir gelişme ve işgalin niyetlerini, Refah sınır kapısını değiştirme planlarını ve Filistinlilerin gönüllü olarak yerinden edilmesini ortaya koyuyor" dedi.

Filistin güçleri, Mısır Arap Cumhuriyeti'ni bu planı reddetmeye çağırdı. "Mısır'ın egemenliğine ve ulusal güvenliğine zarar veriyor" dedi.

Bu planı engellemek için Mısır'ın statüsü ve tarihi göz önüne alındığında sahip olduğu tüm ulusal güçleri kullanma çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca, tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara, işgal planlarının "insani isimler altında" geçişine katkıda bulunmamaları ve Gazze geçişlerinin, özellikle de Refah kara geçişinin kapatılması nedeniyle işgale yönelik uluslararası eleştirilerin hafifletilmesine katkıda bulunmamaları çağrısında bulunuldu.

Refah kara kapısının tamamen Filistin-Mısır sınır kapısı olduğunu ve öyle kalacağını, yönetiminin Filistinlilerin sadece Filistinlilerin mutabakatına tabi olduğunu yineledi ve "bu konuda işgalin ve dünyanın gündemlerinin bize dayatılmasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir