• DOLAR 32.721
  • EURO 35.187
  • ALTIN 2445.028
  • ...
Hamas lideri Heniyye'den kritik ateşkes  açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Hamas lideri Heniyye kız kardeşinin şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''Cani düşman ailemi hedef almanın konumumuzu ve direnişimizi değiştireceğini sanıyorsa yanılgı içindedir, çünkü Gazze ve Filistin'deki her şehit benim  benim ailemdendir.

Ailemin şehitlerinin halkımızın şehidleri olduğunu, halkımızın şehitlerinin de ailemin şehitleri olduğunu, dolayısıyla şehitler arasında hiçbir fark olmadığını  tekrar söylüyorum. Şehitlerin kanı taviz vermememizi, zayıflamamamızı, ümitsizliğe kapılmamamızı ama yolumuza devam etmemizi talep etmektedir. Tüm kararlılığımızla yolumuza devam ediyoruz. '' ifadelerini kullandı. 

Heniyye ateşkes müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada ise

''⁠ Hareket mümkün olan tüm esnekliği sağladı ve sonucun  saldırganlığın sona ermesi ve Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme olması koşuluyla önerilen tüm projeleri tereddütsüz kabul etti.

⁠ Ateşkesi ve saldırganlığa son vermeyi garanti etmeyen her türlü anlaşmanın reddedilmiş bir anlaşma olduğunu ve konumumuzun hiçbir aşamada değişmeyeceğini hâlâ savunuyoruz.

 Düşman gerilimi artırmayı seçti ve Refah'ı işgal etti, geçitleri kapattı ve tüm şeritte insani felaketlere ve korkunç kıtlığa neden oldu.  ⁠ Uluslararası toplumun, saldırıyı durdurmak, yardım sağlamak ve halkımızın ve insanlarımızın yaşam ihtiyaçlarını sağlamak için harekete geçmesi gerekmektedir.

 ⁠ Ertesi gün  ilgili tüm fikirler tamamen Filistinlilere ait olmalı ve hiç kimsenin, ne işgalin ne de başkasının bunlara müdahale etme hakkı yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir