• DOLAR 32.718
  • EURO 35.442
  • ALTIN 2486.683
  • ...
UNRWA: Gazze Şeridi'ndeki tesislerimizin yarısından fazlası vuruldu veya hasar gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde basın toplantısı düzenledi.

İşgal ordusunun, dün UNRWA'ya ait 2 okulu bombaladığını hatırlatan Lazzarini, bu saldırılarda en az 12 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin yaralandığını söyledi.

Lazzarini, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ndeki UNRWA tesislerinin yarısından fazlasının vurulduğunu veya hasar gördüğünü belirtti.

UNRWA tesisleri ve altyapısına yönelik 290 saldırının gerçekleştiğini aktaran Lazzarini, 500'den fazla kişinin BM koruması altındayken şehit edildiğini ifade etti.

Lazzarini, son 9 ayda Gazze'de 200'den fazla insani yardım çalışanının şehit edildiğini ve bu kişilerden 193'ünün UNRWA çalışanı olduğunu kaydetti.

Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmanın daha karmaşık hale geldiğini vurgulayan Lazzarini, "Son birkaç haftadır Gazze Şeridi'ne yardım ulaştırma olağan dışı ve dayanılmaz bir hal aldı. Çok fazla yardım tırı kamyon yağmalandı, varış noktasına ulaşamadı ve geçiş sayısı çok sınırlı kalıyor." dedi.

Lazzarini, UNRWA'nın finansal durumuyla ilgili, "Ağustos sonuna yetecek kadar nakitimiz var ve yıl sonunu ulaşmak için hala 100-140 milyon dolar civarında bütçe açığımız var." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir