• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
İşgal Yüksek Mahkemesi sözde hükümeti Haredileri saflarına katmaya zorluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Yüksek Mahkeme oybirliğiyle "şu anda yeşiva öğrencileri ile diğer askerlik adayları arasında ayrımcılığa izin veren yasal bir çerçeve bulunmadığına" karar verdi. Buna göre, devletin zorunlu askerliği tamamen iptal etme yetkisi yoktur ve 1986 Güvenlik Hizmeti Yasası hükümlerine uygun olarak hareket etmelidir.

Yargıç Uzi Fogelman başkanlığındaki dokuz yargıçlı bir heyetin kararında, Yüksek Mahkeme, "zorunlu askerlik muafiyetine izin veren anayasal bir çerçevenin olmaması nedeniyle, muafiyet verilmeyen veya askerlik hizmetini ertelemiş öğrenciler için okullara ve ilahiyat okullarına destek fonlarının aktarılmasına devam edilmesinin mümkün olmayacağını" açıkladı.

Yisrael Beitenu partisi lideri Avigdor Lieberman, Yüksek Mahkeme'nin ultra-Ortodoksları işe alma kararını "tarihi değişime giden yolda önemli bir adım" olarak nitelendirdi.

Liberman, IDF'nin "savaşta öldürülen veya ciddi şekilde yaralanan bir tugay askerini kaybettikten sonra insan gücüne ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Tasarı, Haredilerin zorunlu hizmetten muaf olma yaşını iki yıllığına 26'dan 21'e düşürüyor ve ardından muafiyet yaşını 22'ye, bir yıl sonra da 23'e yükselterek Haredilerin işgücü piyasasına entegre olmasını sağlıyor ve Haredi askerlerinin sayısını artırıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir