• DOLAR 32.803
  • EURO 35.287
  • ALTIN 2446.716
  • ...
İşgal mahkemesi Haredi Yahudilerinin zorunlu askerliğini onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal mahkemesi, dini okulların bütçesinin dondurulmasına hükmederken, kararında hükümetin Haredi Yahudilerinin işgal ordusuna alınmasını engellemesi için hiçbir yasal dayanak bulunmadığını belirtti.

11 Haziran'da işgal parlamentosu Knesset, bir önceki parlamentoda kabul edilen ve Haredi gençleri askerlik hizmetinden muaf tutan zorunlu askerlik yasasının devam etmesi yönünde oy kullandı.

Yüksek mahkemenin 2015 yılında çıkarılan ve Haredileri askerlik hizmetinden muaf tutan bir yasayı "eşitlik ilkesini" ihlal ettiği gerekçesiyle iptal etmesinin ardından, 2017 yılından bu yana birbirini izleyen hükümetler "Haredilerin" askere alınmasına ilişkin bir uzlaşı yasasına varamadı.

Netanyahu'nun koalisyonu, ayakta kalabilmek için Haredi Yahudilerinin askere alınmaması gerektiğine inanan ve bu sayede seçmenlerini elinde tutacağını düşünen aşırı sağa dayanıyordu.

İşgalciler çoğu kanunen orduya hizmet etmekle yükümlüyken, ultra-Ortodoks yeşiva öğrencileri onlarca yıldır hizmet etmekten muaf tutuluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir