• DOLAR 32.684
  • EURO 35.441
  • ALTIN 2500.477
  • ...
HAMAS, Moskova ile Gazze’ye saldırıları durdurmanın yollarını görüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'tan yapılan açıklamaya göre Ebu Merzuk ve Bogdanov Moskova'da bir araya geldi ancak ziyaretin ayrıntıları ve süresi konusunda bilgi verilmedi.

Açıklamada, iki tarafın siyasi ve sahadaki gelişmeleri, Filistin davasındaki genel durumu, Gazze'deki soykırım saldırısını durdurma çabalarını ve Filistin'in birlik çabalarını ele aldığı belirtildi.

Rusya'nın bölgede istikrarı destekleme çabalarını takdir eden Ebu Merzuk, Rus tarafına Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürütülen sistematik soykırım savaşı, siyonist rejimin Batı Şeria ve Kudüs'ü ilhak etme planları ve işgal zindanlarındaki Filistinli tutuklu ve hükümlülere yönelik bariz ihlalleri hakkında bilgi verdi.

Bogdanov ise direniş gruplarıyla birlikte hareketin tutumunun, BM Güvenlik Konseyi'nin haziran ortasında aldığı ateşkes kararındaki ilkelerle uyumlu olduğunu vurguladı.

Bogdanov, ülkesinin Filistin meselesi ve Filistin halkının haklarına destek konusundaki tutumunun sağlam olduğunu ve Gazze Şeridi'ndeki savaşın sona erdirilmesi için çeşitli taraflarla çaba sarf ettiklerini söyledi.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir